Τα “χακί” προβλήματα του …συμφώνου συμβίωσης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ




Είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται τις συνέπειες ο Πάνος Καμμένος και να προχωρά στην κατάθεση ενός νομοσχεδίου που αφορά στην -έστω προαιρετική- στράτευση των γυναικών, αλλά και κάτι περίεργα στρατιωτικά λύκεια, όπως τα αθλητικά; ‘Ένα μικρό παιδί να έβαζες να τα αξιολογήσει, θα σου έλεγε ότι θα κάνει την κυβέρνηση το κατά Διονύση Παπαγιαννόπουλο… American bar!

Ασφαλώς καθείς δικαιούται να έχει τη δική του οπτική και ερμηνεία για τα πολιτικά ή μη κίνητρα της πρωτοβουλίας του κ. Καμμένου, η οποία, όπως αναμενόταν, δεν δίχασε μόνο την κυβέρνηση, αλλά έδωσε ευκαιρία στα κόμματα της αντιπολίτευσης να ξιφουλκήσουν κατά της «παρά φύση εταιρικής πολιτικής σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ», όπως χαρακτηριστικά ακούσαμε να αποκαλείται ο «γάμος» του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο, που εδώ και κάμποσο καιρό παρουσιάζει προβλήματα.

Κι επειδή ήμασταν εμείς και η συγκεκριμένη υπογραφή που είχε καταγράψει όσα λεγόντουσαν στο παρασκήνιο με το φερόμενο ως «Plan B’» Καμμένου, το οποίο συσχετίζεται με την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης στη Νέα Δημοκρατία (το στοίχημα του Αποστόλη δεν του βγήκε πάντως αν πιστέψουμε τους ψιθύρους) και τελικό στόχο έχει την επανάκαμψη στα δεξιά, τον φυσικό του χώρο δηλαδή, δικαιούμαστε να είμαστε οι πρώτοι που θα εμφανιζόμαστε καχύποπτοι. (Βλ. http://mignatiou.com/2015/11/agriemenos-ine-o-ipourgos-teleftea-ke-me-metaptosis/)

Κι αυτό, διότι η όλη υπόθεση δείχνει ότι πιθανώς και να έχει «σκηνοθέτη». Κι εάν οι αφελείς σε αυτό τον τόπο έχουν εκλείψει προ πολλού τότε θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεπτόμαστε μήπως αυτά τα… ελαφρά πλάγια βήματα στην κατεύθυνση της εξόδου από τον κυβερνητικό συνασπισμό, έχουν ήδη αρχίσει.

Το αστείο είναι ότι ο Πάνος θα τους βγει… από αριστερά. Τουλάχιστον στο θέμα της στράτευσης των γυναικών, θα τους πει ότι αυτός είναι ο προοδευτικός και ο αριστερός, αφού στερούν στις γυναίκες το δικαίωμα της ισότητας! Την εποχή που οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανοίγουν όλες, χωρίς εξαιρέσεις (πιλότοι μαχητικών, ειδικές δυνάμεις κ.λπ.), τις θέσεις και στις γυναίκες, η υποτίθεται προοδευτική Αριστερά στερεί στις Ελληνίδες το δικαίωμα να καταταγούν.

Θα τους πει επίσης, ότι δεν τον βοηθάνε να καταπολεμήσει το ρουσφέτι, αφού εάν οι θέσεις στα γραφεία στα μετόπισθεν καλυφθούν από τις ικανότατες γυναίκες μας, τα βλαστάρια μας θα πηγαίνουν στην πρώτη γραμμή και δεν θα παρουσιάζεται φαινόμενο ελλιπούς επάνδρωσης των μονάδων της παραμεθορίου!

Βέβαια, είναι ένα σημείο σε αυτό το ρημάδι το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στις μεταθέσεις και τις προαγωγές με το σύστημα μοριοδότησης που περιλαμβάνει αρκετά θετικά, αναφέρει και τα εξής: «Για υπηρεσιακούς λόγους και για λόγους που επιβάλλει η ανάγκη κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, μπορεί να εξαιρείται ποσοστό οπλιτών έως το 2% του συνολικού αριθμού των καταταγέντων σε κάθε ΕΣΣΟ ανά κλάδο». Πάλι τα βολέψαμε τα «βύσματα»…

Πάμε όμως πίσω στο πολιτικό θέμα. Επειδή μια χαρά αντιλαμβανόταν εξ αρχής τη φασαρία που θα γίνει, μάλλον έχει έρθει η ώρα να επιχειρήσει την προσέγγιση του κλασικού δεξιού ψηφοφόρου, όσο είναι καιρός. Έρχονται και δύσκολα “εθνικά” στη Βουλή και δεν α προκάνουμε… Διότι κάτι πομφόλυγες περί «κεντρώων» που απορρίπτει μετά βδελυγμίας τους Βορίδηδες και τους Γεωργιάδηδες, συγνώμη, αλλά είναι για τους κουτούς.

Απλά, ο άνθρωπος μάλλον κατάλαβε ότι αν έχει ελπίδες να πιάσει ψάρια, αυτό θα γίνει στη δεξιά όχθη της λίμνης και μάλιστα με τις τελευταίες εξελίξεις στη «δεξιά πολυκατοικία», τα πράγματα μοιάζουν ακόμα πιο θολά. Εκτός κι αν το νέο, το «μετά την αποκαθήλωση του Αποστόλου» Plan B’, στηρίζει όλες τις ελπίδες στη διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας, καθότι εκεί οι δυο «συνιστώσες» που θα προκύψουν, θα έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από τα όποια ψηφαλάκια μπορεί να συγκεντρωθούν, αφού ο μεταξύ τους ανταγωνισμός θα είναι πιο σκληρός από αυτόν με τον Αλέξη.

Και θα δούμε πολλά και ευτράπελα… Κάπου εκεί ίσως χωράνε και οι ΑΝΕΛ, πιθανώς να συλλογίζεται ο Πάνος. Βέβαια, στις επόμενες εκλογές δεν θα υπάρχει κανείς να σε βλέπει ως τον καταλληλότερο εταίρο, που θα τον συνέφερε ακόμα και να σε πριμοδοτήσει σε συγκεκριμένες περιφέρειες που θα έχει «δεμένο τον γάιδαρο», που λένε και στο χωριό μου. Ας μυρίσουμε λοιπόν… τα νύχια μας άλλη μια φορά για να δούμε που το πάνε οι Ανεξάρτητοι… τόσο ανεξάρτητοι που διαθέτουν μεγάλη ευλυγισία, να κινούνται με ταχύτητα στο πολιτικό φάσμα.

Εξάλλου, ο Έλλην ψηφοφόρος ποτέ δεν διακρίθηκε για τη μνήμη του, αφού ψηφίζει μάλλον παρορμητικά. Έσκισε τον Χαρδούβελη και τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ διότι… αγανάκτησε για μέτρα 900 εκατομμυρίων ευρώ (θα ερχόντουσαν κι άλλα, γι’ αυτά όμως τσακώθηκαν) και μετά επανεξέλεξαν αυτόν του οποίου η εκπαίδευση κόστισε σε όλους τους υπόλοιπους μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια, κι ακόμα δεν ξεμπερδέψαμε. Βοήθειά μας.

Υμέτερος: DAVE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: