Στη Λάρνακα ο Ολάντ, είδε Αναστασιάδη και επισκέφθηκε το Charles de Gaulle




Το Κυπριακό, περιφερειακά ζητήματα και θέματα ενέργειας συζήτησαν κατά την αποψινή τους συνάντηση, στο παλαιό Αεροδρόμιο Λάρνακα,ς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει πως ενημέρωσε τον κ. Ολάντ για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό. Συζητήσαμε επίσης περιφερειακά ζητήματα και θέματα ενέργειας, προσθέτει.

Εξάλλου, σε ανάρτησή του στο twitter ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε τη συζήτησή τους παραγωγική και εξέφρασε την ευαρέσκειά του που καλωσόρισε τον Πρόεδρο Ολάντ στη Λάρνακα.

Cypriot President Nicos Anastasiades (R) meets with his French counterpart Francois Hollande at the old airport of Larnaca, Cyprus, 04 December 2015. Francois Hollande meets Anastasiades after a visit on France's Charles de Gaulle aircraft carrier - which is off the coast of Syria - to meet air crews launching strikes on Islamic State jihadists in Syria and Iraq. EPA, BEHROUZ MEHRI, POOL
Cypriot President Nicos Anastasiades (R) meets with his French counterpart Francois Hollande at the old airport of Larnaca, Cyprus, 04 December 2015. Francois Hollande meets Anastasiades after a visit on France’s Charles de Gaulle aircraft carrier – which is off the coast of Syria – to meet air crews launching strikes on Islamic State jihadists in Syria and Iraq. EPA, BEHROUZ MEHRI, POOL

Στο Charles de Gaulle ο Γάλλος Πρόεδρος

Το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle της Γαλλίας, που πλέει αυτή τη στιγμή στην ανατολική Μεσόγειο, θα αναπτυχθεί «σε διάστημα μερικών ημερών» στον Κόλπο, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια μιας σύντομης επίσκεψής του στο πλοίο.

«Σε διάστημα μερικών ημερών, θα αναπτυχθείτε σε μια νέα περιοχή, θα αναλάβετε διοικητικές ευθύνες έναντι των συμμάχων μας στο πλαίσιο του συνασπισμού» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος απευθυνόμενος στο πλήρωμα του αεροπλανοφόρου. Το Σαρλ ντε Γκολ θα αντικαταστήσει ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο, όπως ακριβώς είχε γίνει και την άνοιξη του 2015, αναλαμβάνοντας τον συντονισμό των πλοίων που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή. «Η αποστολή σας θα συνεχιστεί έως τον Μάρτιο» προσέθεσε ο Ολάντ.

Το Σαρλ ντε Γκολ απέπλευσε την 18η Νοεμβρίου από την Τουλόν (νότια Γαλλία) και επρόκειτο αρχικά να αναπτυχθεί αμέσως στον Κόλπο, ωστόσο η Γαλλία αποφάσισε να δώσει διαταγή στον πλοίαρχό του να παραμείνει στην ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να συμμετάσχει ταχύτερα στις επιχειρήσεις κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Τα αεροσκάφη Rafale και Super Etendard διεξάγουν από την 23η Νοεμβρίου αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.

«Μετά την άνανδρη και φοβερή επίθεση που διαπράχθηκε εναντίον της χώρας μας, αποφάσισα να κλιμακώσω τη μάχη εναντίον του Ντάες (σ.σ του Ισλαμικού Κράτους) στη Συρία και το Ιράκ (…) δηλαδή να εντείνω τους βομβαρδισμούς» υπογράμμισε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους. Μετά την εμπλοκή του αεροπλανοφόρου «120 έξοδοι έχουν πραγματοποιηθεί και όλες έχουν στεφθεί με επιτυχία» προσέθεσε ο ίδιος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις ενέργειες που έγιναν με στόχο «την καταστροφή του Ντάες».

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Στο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, ανοικτά των ακτών της Συρίας, βρέθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Ολάντ μετέβη στο αεροπλανοφόρο με ελικόπτερο από το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Ο Γάλλος Πρόεδρος συναντήθηκε με το στρατιωτικό προσωπικό που συμμετέχει στις επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ και απηύθυνε ομιλία στο πλήρωμα του αεροπλανοφόρου, τρεις εβδομάδες μετά που κήρυξε τον «πόλεμο» εναντίον των τζιχαντιστών μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, οι οποίες στοίχησαν τη ζωή 130 ανθρώπους.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: