Σε άνοδο ο ΠΑΟΚ, 2-1 τον Πανιώνιο




Ο ΠΑΟΚ συνέχισε την βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα, καθώς σε αναμέτρηση για την 13η αγωνιστική της Super League, επικράτησε με 2-1 στην Τούμπα του Πανιωνίου.

Τα τέρματα για τον «δικέφαλο του βορρά», που «έπιασε» στην 3η θέση τον σημερινό του αντίπαλο, σημείωσαν οι Μακ (11`) και Τζαβέλλας (79`), ενώ οι «κυανέρυθροι» ισοφάρισαν προσωρινά με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Οικονόμου στο 47ο λεπτό.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο ζεστά στο παιχνίδι και βρέθηκε από το 12′ να προηγείται με 1-0. Σε μια καλή ανάπτυξη από τα δεξιά ο Ροντρίγκες έβγαλε μια συρτή σέντρα με τον Μακ να τσιμπάει την μπάλα. Η άμυνα των φιλοξενούμενων κόλλησε με τον Σλοβάκο να γυρίζει το κορμί του πιάνοντας το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Διούδη. Όσοι πίστεψαν πως το γρήγορο γκολ του Δικεφάλου θα βοηθούσε στο να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο στη συνέχεια γελάστηκαν. Για τα επόμενα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν με ευκολία να διασπάσουν την άμυνα του «κυανέρυθρων» με αποτέλεσμα να περιφέρουν την μπάλα πολύ έξω από την μεγάλη περιοχή του Διούδη. Ο Πανιώνιος μετά το γκολ του Μακ ανέβασε την άμυνα του ψηλά πιέζοντας την πρώτη πάσα των «ασπρόμαυρων». Επιθετικά εκτός από το σουτ του Καραμάνου στο 17′ δεν είχε κάτι άλλο να παρουσιάσει

Ο ΠΑΟΚ που ήταν ένα κλικ καλύτερος μετά το πρώτο μισάωρο του αγώνα, πίεσε για ένα δεύτερο γκολ το οποίο δεν ήρθε στις δύο φάσεις που είχε με τον Γκολάσα στο 30′, αλλά και στο 43ο λεπτό με τον Αθανασιάδη να μην μπορεί με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στην επανάληψη ο Πανιώνιος στο 47ο λεπτό ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι. Όλα ξεκίνησαν από το ανύπαρκτο φάουλ που υπέδειξε ο Βάτσιος. Η μπάλα στήθηκε στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής του Γλύκου με τον Οικονόμου να εκτελεί το φάουλ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα αφήνοντας άγαλμα τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Ο Ιγκορ Τούντορ βλέποντας πως ο ΠΑΟΚ έγινε πολύ στατικός με τους Τζιόλη, Πέλκα και Κάτσε, αποφάσισε να περάσει στο παιχνίδι τον Σάμπο. Ενώ Μαρίνος Ουζουνίδης πέρασε στο παιχνίδι τον Χαλκιαδάκη στην θέση του Καραμάνου που είχε ενοχλήσεις.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 71΄ με τον Διούδη να κάνει μεγάλη επέμβαση. Ο Κάτσε, από το ύψος του πέναλτι έπιασε ένα δυνατό σουτ με τον τερματοφύλακα του Πανιώνιου να διώχνει σε κόρνερ.

Ο Δικέφαλος στο πεντάλεπτο (75′-80′) πίεσε ασφυκτικά την εστία του Πανιώνιου για ένα δεύτερο γκολ που θα του έδινε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Αυτό ήρθε μετά από πολύ προσπάθεια από τον Γιώργο Τζαβέλλα. Μετά από σέντρα του Κωνσταντινίδη στην πλάτη της άμυνας του Πανιώνιου, ο αμυντικός του ΠΑΟΚ έπιασε την κεφαλιά, κρέμασε τον Διούδη και στο 78′ έκανε το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: