Οι Ρώσοι εξαπέλυσαν για πρώτη φορά πυραύλους εναντίον του ΙΚ από υποβρύχιο




Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία έπληξε για πρώτη φορά στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία με πυραύλους Κρουζ (τύπου Kalibr) οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από το ρωσικό υποβρύχιο Ροστόφ επί του Ντον, που επιχειρεί στην Μεσόγειο, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Πούτιν κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης είπε επίσης πως οι αρχές της Ρωσίας δεν πρέπει να ανοίξουν τις συσκευές καταγραφής των δεδομένων πτήσης του ρωσικού αεροσκάφους Su-24 που καταρρίφθηκε από την τουρκική πολεμική αεροπορία, χωρίς την παρουσία διεθνών ειδικών.

Ο Σόιγκου από την πλευρά του δήλωσε πως τα αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν τις τελευταίες τρεις μέρες 300 αεροπορικές επιδρομές, πλήττοντας πάνω από 600 «τρομοκρατικούς» στόχους στη Συρία.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ρωσικό υποβρύχιο με πυραύλους cruise στις ακτές της Συρίας

Ρωσικό υποβρύχιο το οποίο φέρει πυραύλους τύπου cruise Kalibr φέρεται να βρίσκεται ήδη στις συριακές ακτές.

Το ίδιο υποβρύχιο είχε, στα τέλη Νοεμβρίου, πλήξει την «πρωτεύουσα» των τζιχαντιστών Ράκα με πυραύλους του τύπου.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε διέψευσε, την πληροφορία. Το υποβρύχιο «Rostov», γνωστό στο ΝΑΤΟ ως βελτιωμένο Kilo, είναι το πρώτο από τα σκάφη τρίτης γενιάς της κλάσης Varshavyanka.

Το υποβρύχιο έχει ενσωματωμένη τεχνολογία stealth και θεωρείται πως έχει το μικρότερο ακουστικό ίχνος υποβρυχίου στον κόσμο. Το υποβρύχιο φέρει οκτώ τορπιλοσωλήνες των 533mm και πυραύλους Kalibr-PL, την έκδοση υποβρυχίων του ναυτικού αυτού πυραύλου.

Το υποβρύχιο είναι συμβατικής πρόωσης και έχει εκτόπισμα 4.000t. Μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 300 μέτρων και να αναπτύσσει ταχύτητα, σε κατάδυση, 20 κόμβων. Έχει πλήρωμα 52 ανδρών και μπορεί να παραμείνει στη θάλασσα επί 45 χωρίς ανεφοδιασμό.

https://www.rt.com/news/325060-russian-kilo-submarine-syria/

ΑΠΕ-ΜΠΕ – Ρόιτερς – Sputnik – Tass  Μόσχα, Russian Federation

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: