Πρόταση: Όχι εκλογές, πρόεδρος ο Μεϊμαράκης, αντιπρόεδρος ο Κυριάκος

Οι δύο διεκδικητές της προεδρίας της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, Mega
Να αποφευχθεί ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ και να υπάρξει πολιτική συνεννόηση μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία και την αντιπροεδρία του κόμματος αντίστοιχα, πρότεινε χθες ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Βρούτσης.

«Να αποφύγουμε την επόμενη εκλογική διαδικασία. Πιστεύω ότι είναι μια καλή και συμφέρουσα εξέλιξη για όλους» είπε ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm, σημειώνοντας πως η συγκρότηση της ΝΔ θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα ώστε να μπει δυναμική στη μάχη της αντιπολίτευσης.

Επίσης εκτίμησε ότι τελικά υπάρξει δεύτερος γύρος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι ο νικητής.

Ο κ. Γιάννης Βρούτσης, Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο κ. Γιάννης Βρούτσης, Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελικά αποτελέσματα στη ΝΔ: Στο 11,3% η διαφορά Μεϊμαράκη – Μητσοτάκη

Ο Βαγγέλης Μείμαράκης αναδείχθηκε πρώτος με ποσοστό 39,8%, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον οποίο θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο συγέντρωσε ποσοστό 28,5%. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ήρθε τρίτος με 20,3%, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης συγέντρωσε ποσοστό 11,4%.

Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση τα τελικά επίσημα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Στο +11,3% είναι τελικά η διαφορά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκλογές της ΝΔ.

Ο Βαγγέλης Μείμαράκης αναδείχθηκε πρώτος με ποσοστό 39,8%, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον οποίο θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο συγέντρωσε ποσοστό 28,5%. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ήρθε τρίτος με 20,3%, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης συγέντρωσε ποσοστό 11,4%.

Λίγες ώρες πριν, πάντως, κύκλοι στη Συγγρού διέρρεαν διαφορετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ήταν πρώτος στις προτιμήσεις των «γαλάζιων» ψηφοφόρων με ποσοστό 40,2% και δεύτερος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 28,2%.

Ακολουθούσαν ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 20,4% και ο Άδωνις Γεωργιάδης 11,01% στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν ξεπέρασε το 40% και ο κ. Μητσοτάκης δεν άγγιξε το 30%, πρέπει να προβληματίσει τα επιτελεία των δύο μονομάχων.

Η όλη διαδικασία της καταμέτρησης και της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων προκάλεσε αντιδράσεις αλλά και πολλά υπονοούμενα για «μαγειρέματα». Δύο 24ωρα αφ’ ότου έκλεισαν οι κάλπες στη ΝΔ η ΚΕΦΕ κατάφερε να δώσει τα ποσοστά τα οποία πάντως ανοίγουν νέο κύκλο συζητήσεων για το αν είναι αναστρέψιμη η διαφορά στο β’ γύρο.

Οι συμμαχίες είναι αυτές που θα παίξουν το ρόλο τους και θα δείξουν αν θα γίνει ντέρμπι στις 10 Ιανουαρίου. Ο Αδ. Γεωργιάδης έχει εκφραστεί υπέρ του κ. Μητσοτάκη ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνουν στελέχη που στήριξαν τον Απ. Τζιτζικώστα όπως ο Μάκης Βορίδης. Αγνωστο τι θα κάνει η Ντόρα Μπακογιάννη, αδερφή του Κυριάκου Μητσοτάκη που όμως στον πρώτο γύρο στήριξε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

http://mignatiou.com/2015/12/tin-stratigiki-tous-charassoun-i-dio-monomachi-tis-nd/

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal