Πρόκριση με Φουστέρ ο Ολυμπιακός, 2-1, τον Απόλλωνα




Ο Νταβίντ Φουστέρ έστειλε τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Στον άθλιο αγωνιστικό χώρο της Ριζούπολης οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν με 2-1 του Απόλλωνα, για την 3η αγωνιστική του 5ου ομίλου, και συνεχίζουν στη διοργάνωση, σε αντίθεση με τον πρωτοπόρο της Football League, που έμεινε εκτός.

Το α’ μέρος μόνο καλό δεν ήταν από ποδοσφαιρικής πλευράς. Παρά τις προσπάθειες των 2 ομάδων σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο οι φάσεις μπροστά από τις 2 εστίες ήταν ελάχιστες. Στο 11ο λεπτό ένα σουτ του Κολοβού πέρασε λίγο άουτ.

Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους ο Φουστέρ με καρφωτή κεφαλιά που βρήκε στο δοκάρι και μετά έγινε γκολ μετά από αμυντική αδράνεια του Απόλλωνα έκανε το 0-1. Η μπαλιά ήταν από τον Τσιμίκα με την φάση να ξεκινάει από τον Κολοβό. Κατά τα άλλα ο Απόλλωνας στο α’ μέρος φωνάζει κυρίως για δύο υποδείξεις οφσάιντ και για χέρι του Μποτία.

Στο 53′ ο Βαλεριάνος έκανε μία σουτάρα, “γράφοντας” το 1-1 για την ομάδα του. Ήταν μία εξαιρετική προσπάθεια και ένα υπέροχο τέρμα. Στην συνέχεια ο Απόλλωνας είχε φάση με τον Φαρινόλα μετά από λάθος διώξιμο του Σιόβα αλλά και χαμένο τετ α τετ του ιδίου στο 59′.

Οι γηπεδούχοι έγιναν πιο επικίνδυνοι στην συνέχεια με τον Βαλεριάνο να σουτάρει έξω. Το ματς απέκτησε μία άγρια ομορφιά κυρίως λόγω και της διάθεσης του Απόλλωνα να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο.

Στο 63′ ο Φουστέρ είχε χαμένο τετ α τετ από εξαιρετική μπαλιά του Κολοβού. Στο 65′ μία κεφαλιά του Μποτία πέρασε ψηλά άουτ. Λίγο μετά ο Καπίνο έβγαλε και τετ α τετ του Κονέ. Στο 71′ ο Φινμπόγκασον είχε ξανά μία κεφαλιά άουτ από καλή θέση. Ακολούθησε μία ένταση σε γήπεδο και εξέδρα μετά από “μονομαχία” των Ντουρμάζ και Βαλεριάνου και κίτρινες και στους δύο.

Το 1-2 με Φουστέρ και φωνές για οφσάιντ

Στο 85′ ο Φουστέρ έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Ντουρμάζ και βγαίνοντας πίσω από την άμυνα του Ολυμπιακού σκόραρε για το 1-2. Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ με τον Απόλλωνα να φωνάζει για οφσάιντ στην φάση αυτή.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: