Πλαστά έγγραφα πουλούσαν σε πρόσφυγες, μετανάστες στη Λέσβο!




Εξαρθρώθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας έφτιαχναν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, και τα οποία διέθεταν σε μετανάστες και πρόσφυγες έναντι χρηματικής αμοιβής.

Στη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν ο 23χρονος υπήκοος Αφγανιστάν «εγκέφαλος» της οργάνωσης και τρία μέλη του κυκλώματος, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 19, 22 και 27 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 23χρονος αρχηγός της οργάνωσης, από κοινού με τα άλλα τρία μέλη του κυκλώματος, έφτιαχναν σε σπίτι όπου έμεναν όλοι μαζί στη Μυτιλήνη, αντίγραφα γνησίων υπηρεσιακών σημειωμάτων αστυνομικών Αρχών, χρησιμοποιώντας μάλιστα και μια μη αυθεντική σφραγίδα.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σαράντα 42 πλαστογραφημένα υπηρεσιακά σημειώματα, τα οποία φέρεται να έχουν εκδοθεί από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, δύο κινητά τηλέφωνα και διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες, (οι οποίοι ας σημειωθεί ότι μένουν νόμιμα στη χώρα), θα οδηγηθούν αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Σ. Μπαλάσκας, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Λέσβος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: