Πυραύλους S-400 αγοράζει η Ινδία από τη Ρωσία




Ενόψει της επίσκεψης του Ινδού πρωθυπουργού Μόντι στη Μόσχα, η ινδική κυβέρνηση ενέκρινε δαπάνη 4,8 δισ. δολαρίων για την προμήθεια πέντε συστοιχιών ρωσικών πυραύλων S-400.

Η προμήθεια αυτή έχει στόχο να καλύψει το κενό δυνατοτήτων της Ινδικής αεροπορίας. «Η απόκτηση των S-400 θα αλλάξει τις αντιαεροπορικές μας δυνατότητες και θα μας προσδώσει την ικανότητα αντιμετώπισης στόχων σε μεγάλη απόσταση σε λογική τιμή», αναφέρει το ινδικό υπουργείο Άμυνας.

Το τελικό κόστος της απόκτησης των πυραύλων θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Θεωρείται πιθανό να υπάρξει σχετική ανακοίνωση κατά την επίσκεψη Μόντι στη ρωσική πρωτεύουσα.

Πέραν των S-400 η κυβέρνηση ενέκρινε την απόκτηση πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών Pinaka για τον εξοπλισμό έξι συνταγμάτων πυροβολικού του Ινδικού στρατού, αλλά και 24 αντιαεροπορικών συστημάτων μέσου βεληνεκούς Pechora και συστημάτων για τα άρματα Τ-72 και Τ-90.

Ο Ινδικός στρατός θέλει να αποκτήσει 10 συντάγματα Pinaka μέχρι το 2017. Η έγκριση για τα πρώτα τέσσερα έχει ήδη δοθεί, με προηγούμενη απόφαση και με τη νέα απόφαση του υπουργείου ολοκληρώνεται η απαίτηση απόκτησής τους.

Επίσης ενεκρίθη η ναυπήγηση πέντε πλοίων υποστήριξης στα ναυπηγεία Hindustan Shipyards Limited, αλλά και η προμήθεια 571 ελαφρά θωρακισμένων οχημάτων.

http://www.defense-aerospace.com/article-view/release/169887/india-approves-acquisition-of-five-russian-s_400-missile-batteries.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: