Ποιος έχει δίκιο; Ο Σόιμπλε ή ο Αλέξης;




Του ΕΡΡΙΚΟΥ ΜΠΑΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν παραλείπει ο πρωθυπουργός ν’ αξιοποιεί την όποια ευκαιρία του δοθεί για να μας θυμίσει πόσο σκληρά διαπραγματεύτηκαν αυτός και ο Βαρουφάκης και πόσα θετικά για τη χώρα εξασφαλίστηκαν με την τρίτη μνημονιακή συμφωνία. Αρα δεν εκπλήσσει ότι και χθες βρήκε τον τρόπο να καμαρώσει για τα επιτεύγματά του, που ως γνωστόν το μόνο που έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής είναι να έχουν μειώσει την κοινοβουλευτική του δύναμη από τις 156 ψήφους στις 153 και να μην τολμά να φέρει προς ψήφιση το Ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου.

Εχοντας, λοιπόν, και επίμονα προβάλλοντας αυτή την άποψη ο πρωθυπουργός, νομίζω ότι δικαιούμαι να εκφράσω την απορία μου για το γεγονός ότι η λαλίστατη κυβερνητική εκπρόσωπος άφησε να περάσει ασχολίαστη μία βαρύτατη προσβολή για τα διαπραγματευτικά επιτεύγματα της κυβέρνησης και του Αλ. Τσίπρα προσωπικά. Διότι δεν μπορεί να μην πληροφορήθηκε ότι στο συνέδριο του κόμματός της η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον Σόιμπλε, επειδή βοήθησε στην επίλυση της ελληνικής κρίσης και «συνέβαλε στην επιβολή των γερμανικών θέσεων».

Ιδού, λοιπόν, το δίλημμα: ποιος λέτε να λέει αλήθεια και ποιος να παραμυθιάζει το ακροατήριό του; O Τσίπρας με τις θριαμβολογίες του και τον αυτοθαυμασμό του ή η Μέρκελ με τις ευχαριστίες της για τις επιδόσεις του υπουργού της; Κι επειδή στις περιπτώσεις αυτές ο καθένας μας επηρεάζεται, λίγο ή πολύ, από τις συμπάθειες και τις αντιπάθειές του νομίζω ότι ασφαλέστερος κριτής είναι το ίδιο το ακροατήριό του και οι αντιδράσεις με τις οποίες υποδέχεται τις διαβεβαιώσεις του.

Οι Γερμανοί χριστιανοδημοκράτες χειροκρότησαν και τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε. Ενθουσιωδώς και για ώρα. Κι επειδή ήταν γνωστές οι αντιδράσεις που υπήρχαν στις τάξεις τους για τη συνέχιση της βοήθειας προς τη χώρα μας, σίγουρα έχουν μείνει ικανοποιημένοι από τους όρους με τους οποίους έγινε. Και γι’ αυτό και χειροκροτούσαν.

Βέβαια και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτούν τον αρχηγό τους όταν τους εξηγεί τον θρίαμβο που κατήγαγε εκείνες τις 17 ώρες, αλλά μετά καλούνται να περάσουν από ειδικό κομματικό φροντιστήριο προκειμένου να ενστερνιστούν την αξία της πολιτικής κωλοτούμπας προς χάριν της διατήρησης της εξουσίας. ‘Η να καταθέσουν την έδρα για λογαριασμό κάποιου με ρεαλιστικότερη προσέγγιση ως προς την πολιτική συνέπεια.

WWW.ETHNOS.GR – [email protected]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: