Παυλόπουλος στον Αμπάς: Δεν θα ησυχάσει η Μ.Ανατολή αν δεν λυθεί το Παλαιστινιακό




Την άποψή του ότι ακόμα και αν τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία και τακτοποιηθεί το προσφυγικό, η Μέση Ανατολή δεν θα ησυχάσει αν δεν λυθεί το Παλαιστινιακό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον Πρόεδρο της Παλαιστίνης, που επισκέπτεται την Αθήνα.

Από τη μεριά του ο κ. Μαχμούντ Αμπάς απάντησε «εμείς τείνουμε χείρα συνεργασίας στην ισραηλινή πλευρά για να βρεθεί λύση στο Παλαιστινιακό πρόβλημα».

Κατά τον Έλληνα Πρόεδρο, η λύση θα πρέπει να ανταποκρίνεται στο Διεθνές Δίκαιο, που σημαίνει ότι το Κράτος της Παλαιστίνης πρέπει να είναι ανεξάρτητο, κυρίαρχο και εδαφικώς ενιαίο.

Αυτές, πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος, είναι οι αρχές που στηρίζονται διαχρονικά από την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, «πέρα και έξω από τις κυβερνητικές αλλαγές».

Ο κ. Αμπάς, αναφερόμενος στις στενές ιστορικές σχέσεις που συνδέουν τις δύο πλευρές, τόνισε: «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι η Ελλάδα στάθηκε πάντα στο πλευρό μας σε όλα τα διεθνή βήματα”, αναφέροντας ενδεικτικά τον ΟΗΕ, όπου η Παλαιστίνη ανακηρύχθηκε κράτος-παρατηρητής. “Οι στενές μας σχέσεις ουδέποτε έχουν κλονιστεί ούτε έχουν δεχθεί κάποιο ψεγάδι κατά τη διάρκεια όλης αυτής της ιστορικής μας πορείας», σημείωσε.

Επίσης, ο Παλαιστίνιος ηγέτης υπογράμμισε πως «η ισραηλινή κατοχή πρέπει να τελειώσει», και πιστεύει πως όταν γίνει αυτό, θα τελειώσουν κατ’ επέκταση όλα τα παρεμφερή προβλήματα που προκύπτουν από αυτή την κατοχή, αναφέροντας για παράδειγμα την τρομοκρατία.

ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης – Ελλάδα, ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: