Πανελλαδική απεργία σήμερα για τον νέο προυπολογισμό και τα νέα μέτρα του Μνημονίου




Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα Πέμπτη  οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για να καταγγείλουν «τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό της νέας φοροεπιδρομής και των δραματικών περικοπών, με την ολοκληρωτική καταστροφή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με νέα βάρβαρα και σκληρά μέτρα» όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Την απεργιακή κινητοποίηση διοργανώνουν οι δύο ανώτατες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΓΣΕΕ (ιδιωτικός τομέας και ΔΕΚΟ) και ΑΔΕΔΥ (δημόσιοι υπάλληλοι), και είναι η δεύτερη με γενικό χαρακτήρα επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους σε συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και στα κατά τόπους συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας. Συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας στις 10 το πρωί έχει προγραμματίσει το ΠΑΜΕ, που πρόσκειται στο ΚΚΕ,

Η Αθήνα θα παραμείνει χωρίς Προαστιακό σιδηρόδρομο καθ’ όλο το 24ωρο, ενώ τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας κατά την διάρκεια της ημέρας. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και τα τρένα σε όλη την χώρα.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην ανακοίνωση  της ΓΣΕΕ επισημαίνεται, μεταξύ άλλων: «Μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο και έπειτα από έξι χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, τα όρια αντοχών και ανοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων εξαντλήθηκαν»

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την εφαρμογή των μέτρων του τρίτου μνημονίου και την ψήφιση των προαπαιτούμενων προχωράει στην εφαρμογή καταιγισμού μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Με το νομοσχέδιο για τα ασφαλιστικό που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε ατομικό- κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων».

ΚΥΠΕ – Χρήστος ΜιχαηλίδηςΕλλάδα-ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: