Ο τραγουδιστής Τομ Γιορκ ζητά από τον Άγιο Βασίλη… “λίγη ελπίδα” για τα παιδιά




«Λίγη ελπίδα για το μέλλον» και όχι δώρα στα «αφεντικά των πετρελαϊκών κολοσσών»: αυτές είναι οι ευχές του Βρετανού τραγουδιστή του συγκροτήματος των Radiohead Τομ Γιορκ προς τον Άγιο Βασίλη για αυτές τις γιορτές.

Ο Τομ Γιορκ έστειλε γράμμα στον Άγιο Βασίλη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Letters Live», που στοχεύει στο να προβάλει τα οφέλη της αλληλογραφίας σε έναν κόσμο που έχει «κατακλυστεί» από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, SMS και κάθε είδους επικοινωνία μέσω των σύγχρονων τεχνολογιών.

«Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη, έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που σου έγραψα για τελευταία φορά. Ελπίζω να είσαι καλά και ότι το χιόνι πέφτει άφθονο στην Λαπωνία. Εδώ, κυρίως βρέχει» έγραψε ο Τομ Γιορκ.

«Την τελευταία φορά που σου έγραψα, ήμουν εννέα ετών. Έκτοτε προσπάθησα να είμαι φρόνιμος, αλλά κάποιες φορές έκανα σφάλματα με θεαματικό τρόπο».

«Σήμερα είμαι 47 ετών και εάν με σκέφτεσαι έστω και λίγο, έχω ακόμα κάποια μικρά αιτήματα» συνεχίζει ο αρχηγός των Radiohead.

Θα ήθελα «τα παιδιά μου να περάσουν χαρούμενα Χριστούγεννα, με αγάπη, κατανόηση και ειρήνη».

«Και θα μπορούσες να τους στείλεις λίγη ελπίδα για το μέλλον; Είναι πολύ σημαντικό. Δεν σου ζητάω να επιλύσεις τα προβλήματα της ανθρωπότητας. Αυτά είναι δικά μας προβλήματα. Όμως ενδεχομένως, φέτος, θα μπορούσες να το σκεφθείς και να μην προσφέρεις δώρα στους επικεφαλής των πετρελαϊκών κολοσσών και στους πολιτικούς που εξαγοράζουν την επιρροή τους;» ζήτησε ο τραγουδιστής, που είναι γνωστός για τη μάχη του κατά της κλιματικής αλλαγής.

Ο Βρετανός ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς (Σέρλοκ Χολμς, Το Παιχνίδι της Μίμησης) παρακάλεσε από την πλευρά του τον Άγιο Βασίλη να προσφέρει «λίγη μαγεία» στα παιδιά, να φωτίσει έναν κόσμο όπου «τα σύνορα μεταξύ της αθωότητας και της ευθύνης, μεταξύ της φαντασίας και του ψυχρού και γεμάτου εμπόδια κόσμου των ενηλίκων, ολοένα και ελαττώνονται».

Στο ίδιο ύφος η Βρετανίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ έχει μονάχα μία επιθυμία: «την ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο» για να προσθέσει αμέσως μετά με χιουμοριστική διάθεση: «ακόμα κι αν χρειαζόμαστε πάντα και ένα νέο σημειωματάριο Moleskine».

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: