Ο Πρόεδρος της Κολομβίας θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον τον Φεβρουάριο, θα δει τον Ομπάμα




Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα θα υποδεχθεί τον ομόλογό του της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει μια «επίσημη επίσκεψη εργασίας» στην Ουάσινγκτον την 4η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η επίσκεψη του Κολομβιανού προέδρου θα προσφέρει μια ευκαιρία στον Λευκό Οίκο να «υποστηρίξει τις προσπάθειες» του Σάντος για να «επιτευχθεί μια δίκαιη και διαρκής συμφωνία ειρήνης με την [οργάνωση ανταρτών] FARC» αλλά και να «συζητηθεί το κοινό όραμα μελλοντικής συνεργασίας εάν επιτευχθεί η ιστορική συμφωνία ειρήνης» αυτή, σημείωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τον Σεπτέμβριο ο Χουάν Μανουέλ Σάντος είχε δηλώσει πεπεισμένος ότι η οριστική συμφωνία ειρήνης με την οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας θα μπορέσει να επιτευχθεί και να υπογραφεί μέσα σε έξι μήνες.

Ο Ομπάμα κάνει διακοπές στη Χαβάη κι αναμένεται να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον στις αρχές του Ιανουαρίου.

Ο πόλεμος στην Κολομβία, ο οποίος μαίνεται εδώ και πέντε δεκαετίες, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 220.000 ανθρώπους, δεκάδες χιλιάδες άλλοι αγνοούνται, ενώ πάνω από έξι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί.

REUTERS, ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: