Ο κίνδυνος ενός νέου εθνικού διχασμού




Του Πανίκου Παναγιώτου – www.philenews.com

Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν κάποιοι ομογενείς που επιμένουν να μιλούν και να προωθούν τα δίκαια της Κύπρου και της Ελλάδας.

Η Ομογένεια όμως δεν είναι αυτή που θα μπορούσε να είναι. Δηλαδή, μια εθνικότητα με πανίσχυρο λόμπι και με δυνατότητα για αποτελεσματική παρέμβαση στην Αμερική όσον αφορά στα ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Στην Αθήνα εμφανίζονται κάποιοι πολιτικοί με υπεύθυνη και πατριωτική στάση που επιμένουν να θέτουν τα συμφέροντα της χώρας υπεράνω κομματικών επιδιώξεων. Η Ελλάδα όμως δεν είναι αυτή που θα μπορούσε να είναι. Δηλαδή, μια χώρα που να μην άγεται και φέρεται από μικροπολιτικές επιδιώξεις και σπασμωδικές ενέργειες. Και λόγω ακριβώς αυτής της μόνιμης αδυναμίας και του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, σύρθηκε στα απάνθρωπα και ανθελληνικά μνημόνια.

Τώρα, εξαιτίας και πάλι της πολιτικής ανεπάρκειας κι ενώ οι Έλληνες άνοιξαν τις αγκαλιές τους στους ξεριζωμένους της Μέσης Ανατολής, η Ευρωπαϊκή Ένωση αντί να αναδείξει τα σύνορα της Ελλάδας -μιας χώρας μέλους της- ως ευρωπαϊκά σύνορα, ανέδειξε τα σύνορα της Τουρκίας.

Οι «σύμμαχοι» δεν αναγόρευσαν ως προνομιακό συνομιλητή τους την Ελλάδα της ανθρωπιάς, αλλά την Τουρκία που ενισχύει τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, που καλύπτει τους δουλεμπόρους των ταξιδιών του θανάτου, που κατέχει παράνομα ευρωπαϊκό έδαφος και που φιμώνει τη Δημοκρατία με δολοφονίες.

Στη Λευκωσία υπάρχουν ακόμη κάποιοι που αντιστέκονται και λένε τα πράγματα με το όνομά τους. Η Κύπρος όμως δεν είναι αυτή που θα μπορούσε να είναι ως ημικατεχόμενη πατρίδα. Πέρα από τη μόνιμη υποχωρητικότητα στο εθνικό θέμα και τη μόνιμη αλληλοκάλυψη των διαπλεκομένων, ασκείται πολιτική με βάση ψευδαισθήσεις και όχι με βάση τις πάγιες τουρκικές επιδιώξεις για τον έλεγχο του νησιού.

Με όλα αυτά λοιπόν τα αρνητικά δεδομένα και συνάμα με τη διαχρονική έλλειψη ενιαίας, συγκροτημένης και διεκδικητικής εθνικής πολιτικής, δεν αποκλείεται να μην αργήσει η μέρα που θα διαμορφωθούν συνθήκες για καινούργιες περιπέτειες ή ήττες του ελληνισμού στην Κύπρο ή στο Αιγαίο ή στη Θράκη ή στη μεγάλη υπόθεση της ΑΟΖ.

Και όπως πάντα, υπάρχει ο κίνδυνος να προηγηθεί ένας νέος εθνικός διχασμός.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: