Ο Ερντογάν, η Δύση, η Ρωσία και η Κύπρος




Του Πανίκου Παναγιώτου, www.philenews.com

Η Τουρκία παίζει και πάλι βρόμικα παιχνίδια. Επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα και να σύρει τη Δύση σε νέες περιπέτειες.

Την ίδια στιγμή, Ευρώπη και ΗΠΑ διαπράττουν ξανά μεγάλο λάθος. Αντί να ξεμπροστιάσουν την τουρκική υπουλότητα, την καλύπτουν σε βάρος της διεθνούς ασφάλειας. Όσο στηρίζουν τις ψευτιές και τα εγκλήματά της, η Τουρκία δεν θα γίνει ποτέ πραγματικός σύμμαχός τους.

Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι «πρέπει η Τουρκία να σταματήσει να βομβαρδίζει τους Κούρδους μαχητές στη Συρία» και αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν στις «παράνομες οικονομικές συναλλαγές» της οικογένειας Ερντογάν με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο πρόεδρος Ομπάμα έδωσε άλλοθι στην Τουρκία, λέγοντας ότι «είναι δικαίωμά της να προστατέψει τα σύνορά της». Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ μίλησε για την ανάγκη «προστασίας της εδαφικής ακεραιότητάς της».

Γιατί όμως ποτέ δεν μίλησαν για την ανάγκη προστασίας της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας; Γιατί όλοι αυτοί οι «υπερασπιστές της ελευθερίας», σε Δύση και Ανατολή, δεν έκαναν ποτέ λόγο για την 41χρονη τουρκική κατοχή και την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου, ενός αναγνωρισμένου κράτους μέλους του ΟΗΕ και της ΕΕ;

Ο Ερντογάν πρόδωσε επανειλημμένα τις ΗΠΑ. Τώρα, κοροϊδεύει και εκβιάζει την Ευρώπη για τους πρόσφυγες, χτυπάει πισώπλατα τη Ρωσία, συνεχίζει να απειλεί το Ισραήλ, φιμώνει τον Τύπο στη χώρα του, κυνηγάει τους Κούρδους και ενισχύει το Ισλαμικό Κράτος.

Με βάση όλα αυτά τα δεδομένα, πώς είναι δυνατό η Λευκωσία να μιλά ακόμη για «μοναδική ευκαιρία» στο Κυπριακό και να ελπίζει ότι μπορεί να υπάρξει λειτουργική και βιώσιμη λύση; Κάνει μεγάλο λάθος και ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν καινούργιες επικίνδυνες παραχωρήσεις και δεσμεύσεις. Εκτός κι αν ο Ακιντζί ετοιμάζεται να σηκώσει την παντιέρα της αντίστασης κατά του Αττίλα, αλλά δυστυχώς οι πράξεις και τα λόγια του υποδηλώνουν ακριβώς το αντίθετο.

Και επειδή η ιστορική εμπειρία αποδεικνύει ότι ο καιρός έχει πάντα γυρίσματα, ο Ερντογάν, αργά ή γρήγορα, θα πληρώσει για τη σουλτανική και αλαζονική συμπεριφορά του.

Γι’ αυτό, Πρόεδρε Αναστασιάδη, μη σπρωχτείς σε βιαστική και κακή λύση. Κράτησε ατόφια την Κυπριακή Δημοκρατία, γιατί μετά δεν θα υπάρχει επιστροφή στην ελπίδα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: