O Έντουαρντ Νόρτον στο πλευρό Σύρου πρόσφυγα




Ο Αμερικανός ηθοποιός Έντουαρντ Νόρτον απηύθυνε έκκληση για δωρεές υπέρ ενός Σύρου πρόσφυγα που έχει γίνει ήδη δεκτός στο Μίσιγκαν (βόρεια) και κατάφερε ήδη να συγκεντρώσει ένα ποσό άνω των 425.000 δολαρίων.

Την ιστορία του άνδρα αποκάλυψε ο ιστότοπος Humans of New York, ένα μπλογκ που δημιουργήθηκε το 2010 από τον Αμερικανό φωτογράφο Μπράντον Στάντον. Αρχικά επικεντρωνόταν στους κατοίκους της Νέας Υόρκης, κατόπιν διεύρυνε την θεματολογία του και φιλοξενεί αφιερώματα σε ανθρώπους που έρχονται από άλλες χώρες.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο συγκεκριμένος ιστότοπος είχε δημοσιεύσει την προσωπική ιστορία ενός άνδρα που είχε παρουσιαστεί ως «ο επιστήμονας» χωρίς να αποκαλύπτεται το όνομά του. Πρόκειται για έναν Σύρο πρόσφυγα που είχε μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη κι είχε λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα φιλοξενηθεί στις ΗΠΑ, στο Τρόι, στην πολιτεία του Μίσιγκαν.

Ο ιστότοπος ανήρτησε φωτογραφίες του από το διαμέρισμά που διαμένει αυτή τη στιγμή στην Κωνσταντινούπολη και στο αφιέρωμα στο πρόσωπό του ο άνδρας αφηγείται την ιστορία του και τον βομβαρδισμό που τον σημάδεψε καθώς είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν, πριν από δύο χρόνια, 7 μέλη της οικογένειάς του – ανάμεσά τους, η σύζυγός του και μία από τις κόρες του.

«Επιζήσαμε, όμως η ψυχή μας έχει πεθάνει» εξήγησε, ποζάροντας στο πλευρό του γιου και της κόρης του.

Ο άνδρας υποφέρει από καρκίνο στο στομάχι, για τον οποίο δεν μπορεί προς τα παρόν να λάβει καμία θεραπεία, εξαιτίας της έλλειψης μέσων.

«Θέλω να ξαναγίνω κάποιος» είπε ο άνδρας, η ιστορία του οποίο τράβηξε την προσοχή και του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

«Ως σύζυγος και πατέρας, δε μπορώ παρά να προσπαθήσω να φανταστώ την απώλεια που έχετε υποστεί» επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ένα μήνυμά του.

«Εσείς και η οικογένειά σας είστε πηγή έμπνευσης. Γνωρίζω ότι οι υπέροχοι κάτοικοι του Μίσιγκαν θα σας υποδεχθούν με τη συμπόνια και την στήριξη που αξίζετε» προσέθεσε.

Ο ηθοποιός Έντουαρντ Νόρτον δεν έμεινε ασυγκίνητος από την ιστορία του Σύρου πρόσφυγα και απηύθυνε έκκληση για δωρεές, καταφέρνοντας μέχρι σήμερα να συγκεντρώσει το ποσό των 426.987 δολαρίων.

«Ας απορρίψουμε τις “απάνθρωπες” εκκλήσεις που μας καλούν να φοβόμαστε τους πρόσφυγες και ας δείξουμε σε αυτόν τον άνδρα και την οικογένειά του ποιοι είναι πραγματικά οι Αμερικανοί» έγραψε ο ηθοποιός.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Νέα Υόρκη, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: