«Ο Διαμαντίδης έχει γράψει ιστορία» δήλωσε ο Σπανούλης




Το σεβασμό του στον πρώην συμπαίκτη του στην εθνική ανδρών και στον Παναθηναϊκό, Δημήτρη Διαμαντίδη, εξέφρασε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης. Καλεσμένος ων σε αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ, ο Σπανούλης διέψευσε πως υπάρχει ένταση ανάμεσα στους δύο αρχηγούς των «αιωνίων» δηλώνοντας για τον Καστοριανό γκαρντ: «Ο Διαμαντίδης είναι πολύ μεγάλος παίκτης. Εχει γράψει ιστορία».

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση σχετικά με την απόφαση του Δημήτρη Διαμαντίδη να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, ο Σπανούλης απάντησε: «Ο Δημήτρης είναι πολύ μεγάλος παίκτης, έχει γράψει ιστορία. Είναι λυπηρό να σταματούν τέτοιοι παίκτες. Τα τελευταία χρόνια θα λείψει και στους δύο αυτή η ανταγωνιστικότητα εντός παρκέ, αλλά παρά τα όσα γράφτηκαν τα τελευταία χρόνια για τη σχέση μας είναι παιχνίδι των ΜΜΕ και δεν ισχύει τίποτα. Για να πάρει αυτή την απόφαση, το έχει σκεφτεί πολύ καλά, όπως και με την Εθνική. Θέλει να αφιερώσει τη ζωή του στην οικογένειά του και είναι ένας παίκτης που, όπως τόσα μεγαθήρια, δύσκολα θα αντικατασταθεί. Δύσκολα θα βγει παίκτης σαν τον Διαμαντίδη».

Αναφέρθηκε, επίσης, στην απόφαση του Κόμπι Μπράιαντ να αποσυρθεί με την ολοκλήρωση της σεζόν στο ΝΒΑ: «Είναι ένας από τους καλύτερους αθλητές. Έχει γράψει με χρυσά γράμματα την ιστορία του με τα καλά του και τα κακά του. Όταν είσαι στην κορυφή έχεις πολλούς φίλους και πολλούς εχθρούς. Δύσκολα, όμως, κάποιος θα φθάσει τον Τζόρνταν. Μίλησε και για το Γιάννη Αντετοκούνμπο, προσθέτοντας: «Η Εθνική τα επόμενα χρόνια πρέπει να στηριχθεί στο Γιάννη. Πρέπει να είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες αυτής της ομάδας. Έχει τρομερά φυσικά προσόντα, στην Ελλάδα δεν έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Είναι δουλευταράς και ταπεινός, πολύ σημαντικά αυτά. Δεν ξέρω εάν είναι σαν τον Ντουράντ, αλλά βελτιώνεται και η σωματοδομή και το παιχνίδι του -εάν βελτιώσει το σουτ του- είναι κοντά στον Ντουράντ. Δουλεύει πολύ και είναι κάτι που πρέπει να έχει ένας παίκτης στο ΝΒΑ,» σχολίασε ο Σπανούλης.

Στο τέλος, είπε σχετικά με την απόφασή του να μη συνεχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ και να επιστρέψει στην Ευρώπη: «Δεν έμεινα γιατί χάλασε η ψυχολογία μου να κάνω κάτι καλό. Δεν μου αρέσει να με κοροϊδεύουν. Άλλα μου είπαν και άλλα έγιναν στην πορεία και δεν ήθελα να συμβούν και πάλι τα ίδια. Με έκανα ανταλλαγή οι Σαν Αντόνιο Σπερς, αλλά είχα πάρει την απόφασή μου. Ήταν οδυνηρή εμπειρία για εμένα. Εάν πήγαινα με άλλο σκεπτικό στο μυαλό μου ίσως να έμενα. Ήταν απογοήτευση για εμένα. Όταν κατέβηκα από το αεροπλάνο και μου είπε ο προπονητής «δεν θα παίξεις» ήταν σοκαριστικό. Το δικό μου λάθος ήταν πως η επιθυμία μου ήταν τόσο μεγάλη που εμπιστεύτηκα τον τζένεραλ μάνατζερ, δίχως να μιλήσω με τον προπονητή».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: