Ντέλια πες ότι θες… Εμείς θα λέμε πάντα ΝΑΙ…




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ…

Μια κυβέρνηση των στημένων, των σικέ συγκρούσεων, των υποτιθεμένων ηρωικών μαχών και των δεδομένων ενδόξων συντριβών.

Η κυβέρνηση που ακόμη και όταν η Τρόικα έχει μπει στο αεροπλάνο για τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον φωνάζει ακόμη από κάτω «ΝΑΙ». Είναι η νέα τακτική: θα τους λέμε ΝΑΙ χωρίς να το ζητούν μέχρι να τους κουράσουμε.

Η κυβέρνηση που έδωσε μάχες επί μαχών με στόχο να κρατά τα κλειδιά του Μάξιμου και να σώσει τις κόκκινες γραμμές. Όχι εκείνες όμως που μας παραμύθιαζαν τον Γενάρη του 2015, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Ούτε εκείνες που μπορεί να ακούσατε πριν λίγες ημέρες στις ομιλίες-μασάζ για τους δοτούς βουλευτές, τους εκλεγμένους με λίστα. Δεν τους λέμε εμείς δοτούς. Ο ίδιος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργός τους χαρακτήρισε έτσι. Είναι εκείνοι που τους προσβάλλουν, που τους μετατρέπουν σε άμορφο πολτό, όταν τους λέει ο κάθε Φλαμπουράρης ότι σας διορίσαμε βουλευτές οπότε τώρα θα ψηφίζετε ότι σας λέμε. Ότι τους λένε δηλαδή οι δανειστές. Γιατί πλέον οι μοναδικές κόκκινες γραμμές είναι εκείνες που είχαν θέσει οι δανειστές από το 2010. Τις κόκκινες γραμμές του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μακάρι ο κ. Σταθάκης να έδειχνε στην διαπραγμάτευση την ίδια σπουδή που έδειξε όταν έκανε την δήλωση του Πόθεν Αίσχες, που όλο και κάτι πριόνιζε, όλο και κάτι έβαζε σε παρένθεση, όλο και κάτι ξέχναγε και κατάφερε τελικά να σώσει και τα τριάντα τόσα ακίνητα, αλλά και το 1,8 μύρια ευρώ σε καταθέσεις.

Με την κ. Ντέλια όμως σούζα. Ούτε ξέχασε, ούτε μπερδεύτηκε, ούτε η μαμά του μπήκε στο παιγνίδι. Δεν γλύτωσε τίποτα.,Μας έδωσε στεγνά. Τα δάνεια μας δόθηκαν στα κοράκια.

Θα τον ακούσετε κι αυτόν κι άλλους να κοκορεύονται αύριο ποντάροντας στην δική μας κούραση και εξάντληση, ότι πέτυχαν θριάμβους. Ότι όποιος έχει υποθηκευμένο το μοναδικό σπίτι που έχει, θα γλυτώσει προς το παρόν από τα κοράκια. Δεν θα τον στείλουν. Η αλήθεια είναι φυσικά ότι αυτά τα «ψοφίμια», ούτε τα κοράκια τα ζήτησαν ποτέ. Αυτός θα είναι ο θρίαμβος που θα μας πουλήσουν από αύριο…

Και για τους υπόλοιπους; Κουβέντα. Βορά στα κοράκια των Distress Funds.

Είναι οι ίδιοι σκιτζήδες που ξαφνικά για να θολώσουν τα νερά αποφάσισαν να δώσουν την μάχη για να διώξουν το ΔΝΤ. Δηλώσεις του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ, τελεσίγραφα της Όλγας Γεροβασίλη (εξ Άρτας ορμώμενης) που έβαζε στην θέση τους τον Σόιμπλε, το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες, το ΔΝΤ.

Και σε έξι ώρες μια διπλή κωλοτούμπα. Για να μην ξεχνιόμαστε. Είμαστε στην εποχή της κωλοτούμπας. Λέμε το ΟΧΙ εννοώντας ότι σε δυο λεπτά μόλις βήξει ο Σόιμπλε θα γίνει ΝΑΙ και μάλιστα θα έχουμε αναπτύξει και θεωρία να το εξηγήσουμε.

Η υπόθεση του ΔΝΤ δείχνει την πλήρη σύγχυση, την άγνοια, την επικινδυνότητα, τον τυχοδιωκτισμό αυτών που μας κυβερνούν.

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή το ΔΝΤ είναι σύμμαχος για να στριμώξουμε τον αδίστακτο Σόιμπλε και να πετύχουμε την μείωση του χρέους. Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, είμαστε με την Μερκελ εναντίον του ΔΝΤ που θέλει να βάλει χέρι στις συντάξεις…

Την Κυριακή έχει Λαζόπουλο. Πρώτη θέση στην πλατεία διπλά στην διαπλοκή, σε εκείνους που καταγγέλλαμε για θαλασσοδάνεια, για αυτουργία στην χρεωκοπία της χώρας με τους Ολυμπιακούς του 2004.

Τελικά όλα τα καθεστώτα την ίδια μούρη, τους ίδιους φίλους και τα ίδια χούγια έχουν.

Τουλάχιστον οι προηγούμενοι είχαν την ευγένεια να το παραδέχονται κιόλας…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: