Μεγάλη άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου νότια της Κρήτης με μηνύματα…




Σε εξέλιξη βρίσκεται στη ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης η κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου με την επωνυμία “Μέδουσα 2015” και εντάσσεται στο πλαίσιο της υφιστάμενης συνεργασίας των δύο χωρών.

Ειδικότερα, η άσκηση εξελίσσεται στη θαλάσσια περιοχή του νοτίου Αιγαίου, του Κρητικού πελάγους και Λυβικού πελάγους.

Η “Μέδουσα 2015” περιλαμβάνει:
– ασκήσεις έρευνας-διάσωσης με τη συμμετοχή πολεμικών πλοίων και ελικοπτέρων Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας
– ασκήσεις αεράμυνας
– ασκήσεις ηλεκτρονικού πολέμου
– ασκήσεις πυρών
– τεχνικές ασκήσεις και
– ασκήσεις θαλασσίας αποτροπής

Στη άσκηση συμμετέχουν, από αιγυπτιακής πλευράς, η φρεγάτα ENS ALEXANDRIA, οι πυραυλάκατοι ENS M.FAHMY και ENS A.GAD, 4 F-16 που έχουν μετασταθμεύσει στη Σούδα μαζί με το προσωπικό υποστήριξης και άλλα 6 F-16 και 1 ΑΣΕΠΕ που θα επιχειρούν από αεροπορικές βάσεις στην Αίγυπτο. Η Ελλάδα συμμετέχει με τις φρεγάτες ΨΑΡΑ και ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ-ΦΩΚΑΣ και την πυραυλάκατο ΔΑΝΙΟΛΟΣ, 10 F-16 και 1 ΑΣΕΠΕ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αντικείμενα της άσκησης παρακολουθούν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ των δύο χωρών Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και Αντιστράτηγος Mahmoud Hegazy επιβαίνοντες αρχικά της φρεγάτας ΨΑΡΡΑ και εν συνεχεία της φρεγάτας ENS ALEXANDRIA.

Χθες προσωπικό πληρωμάτων των αιγυπτιακών πολεμικών πλοίων εκπαιδεύθηκε στο ΚΕΝΑΠ σε θέματα θαλάσσιας αποτροπής.

Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, αντιστράτηγος Mahmoud Hegazy, ο οποίος βρίσκευαι σήμερα στην Κρήτη έχει επισκεφθεί το ΚΕΝΑΠ και την 115 Πτέρυγα Μάχης και προγραμματίζεται να επισκεφθεί επίσης πολεμικά πλοία των δύο χωρών και το Πεδίο Βολής Κρήτης.

Η άσκηση ολοκληρώνεται στις 11 Δεκεμβρίου.

Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: