Με την απονομή των βραβείων έληξε το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ για Παιδιά και Νέους




Με το μεγάλο βραβείο της διοργάνωσης, αυτό της καλύτερης ταινίας, να πηγαίνει στο «14 και άνω» του Ρώσου σκηνοθέτη Αντρέι Ζάιτσεβ, καθώς και με την ανακοίνωση των υπόλοιπων βραβείων, έκλεισε το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ για Παιδιά και Νέους, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον Πύργο.

Η ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους «14 και άνω», που αναφέρεται στην ιστορία αγάπης ενός σύγχρονου ζευγαριού Ρωμαίου και Ιουλιέτας, απέσπασε επίσης το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας, το οποίο κέρδισε ο νεαρός Γκλέμπ Καλιούζνι ), που δεν ήταν ηθοποιός, αλλά εντοπίστηκε από τον σκηνοθέτη μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως δήλωσε ο κ. Ζάιτσεβ κατά την παραλαβή των βραβείων.

Το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας κέρδισε η Φατιμέ Αζέμι  που είχε τον πρώτο ρόλο στην ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους «Κοπάδι» από τη Σουηδία, η οποία διαπραγματεύεται με εξαιρετικό τρόπο ένα δύσκολο θέμα, τον βιασμό μιας 14χρονης από συμμαθητή της. Η ταινία απέσπασε επίσης το βραβείο καλύτερου σεναρίου (Έμμα Μπρόστρομ) και σκηνοθεσίας (Μπεάτα Γκάρντελερ).

Τα υπόλοιπα μεγάλα βραβεία της κριτικής επιτροπής, δηλαδή καλύτερης ταινίας μυθοπλασίας μικρού μήκους και καλύτερης ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων, απονεμήθηκαν, αντίστοιχα, στις ταινίες «Ομογάλακτος» πολωνο-αρμενικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία Vahram Mkhitaryan και «Σκιές και Φτερούγες» από την Ελβετία σε σκηνοθεσία Έλις Μενγκ και Ελεονόρα Μαρινόνι.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: