Με… οδηγό τον Καρέλη ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης




Το δεύτερο σερί «τρίποντο» στο πρωτάθλημα χάρισε στον Παναθηναϊκό ο Νίκος Καρέλης. Όπως έκανε και στη Βέροια μία εβδομάδα νωρίτερα, έτσι κι απόψε στην άδεια λόγω τιμωρίας, Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ο διεθνής επιθετικός με το γκολ που πέτυχε στο 72΄ άνοιξε το δρόμο για τη νίκη επί των Αρκάδων, που «σφραγίστηκε» με την ασίστ που έδωσε στο 94΄ στον Καλτσά, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League.

Η κλάση του Καρέλη έβγαλε ξανά από τη δύσκολη θέση τον Παναθηναϊκό. Ενώ η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι έδειχνε να έχει «κολλήσει», ο πρώτος σκόρερ των «πρασίνων» στην εφετινή σεζόν με καλοζυγισμένο σουτ «έλυσε το γόρδιο δεσμό» και της έδωσε τη δυνατότητα να προηγηθεί. Στις καθυστερήσεις έδωσε την ασίστ στον Καλτσά που πέτυχε το πρώτο εφετινό του γκολ με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Το ίδιο έκανε και λίγο πριν το τέλος του αγώνα με τη Βέροια, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και απόντος του Μπεργκ έβγαλε και με το παραπάνω την αποστολή του εις πέρας.

Το πρώτο μέρος ήταν πάρα πολύ «φτωχό» από πλευράς φάσεων μπροστά από τις δύο εστίες, αν και ο Παναθηναϊκός μπήκε αρκετά δυνατά και έδειξε διάθεση να πιέσει από νωρίς για να προηγηθεί. Μετά το πρώτο 10λεπτο, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη ισορρόπησε πλήρως το ματς. Μπορεί να μην ήταν απειλητική προς την εστία του Στιλ, ωστόσο, από την άλλη δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να βγάλουν φάσεις στην περιοχή του Μπαντή.

Ένα σουτ του Καρέλη στο 13΄ που μπλόκαρε εύκολα ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Παναθηναϊκός στο πρώτο 45λεπτο, ενώ από την πλευρά τους οι Αρκάδες δεν ανησύχησαν ούτε μία φορά την εστία του Στιλ.

Εντελώς διαφορετικά ήταν τα πράγματα στο δεύτερο μέρος. Η αλλαγή του Αμπέντ με τον Καλτσά έδωσε μεγαλύτερη ταχύτητα στα άκρα στους «πράσινους», οι οποίοι στα πρώτα 10 λεπτά της επανάληψης έχασαν δύο κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθούν. Η ομάδα του Στραματσόνι απείλησε στο 47΄ με τον Καρέλη να πιάνει το σουτ και η μπάλα να κοντράρει στον Σανκαρέ. Από την εξαιρετική πάσα του Εσιέν στο 53΄ ο Καλτσάς βρέθηκε απέναντι στον Μπαντή, αλλά το σουτ του ακραίου επιθετικού του «τριφυλλιού» απόκρουσε με τα πόδια ο τερματοφύλακας των Αρκάδων.

Ένα λεπτό μετά σε νέο τετ-α-τετ, αυτή την φορά ο Καρέλης αστόχησε απέναντι από τον Μπαντή, με τον προπονητή των γηπεδούχων να τα βάζει με την αστοχία των παικτών του. Ο Παναθηναϊκός λίγο έλλειψε να «πληρώσει» το γεγονός αυτό, στο 62΄, όταν ο Σανκαρέ έχασε απίστευτη ευκαιρία να σκοράρει με κεφαλιά μπροστά από τον Στιλ.

Η «λύτρωση» για τον Παναθηναϊκό ήρθε από τον πρώτο του σκόρερ στο πρωτάθλημα, Νίκο Καρέλη, στο 72΄. Από την ασίστ του Πέτριτς, ο διεθνής επιθετικός αν και ήταν κάπως πλάγια στην περιοχή με αριστερό βολέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαντή και με το 8ο εφετινό του τέρμα και 2ο διαδοχικό (είχε πετύχει και το νικητήριο στη Βέροια) έβαλε μπροστά το «τριφύλλι» (1-0). Μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει έχασε ο Αστέρας στο 75΄, με τον Στιλ να κάνει σπουδαία επέμβαση στο τετ-α-τετ με τον Γιάννου, ενώ στο 83΄ και πάλι ο Καρέλης έχασε την τεράστια ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη.

Ευτυχώς για τους «πράσινους» που δεν το πλήρωσαν, καθώς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αστέρας έχασε απίστευτη ευκαιρία να ισοφαρίσει με την κεφαλιά του Κουρμπέλη να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καρέλης έδωσε… μισό γκολ στον Καλτσά, ο οποίος με πλασέ πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Παναθηναϊκού (2-0).

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες: Λούι, Χαμντανί

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Στιλ, Σάντσεθ, Βέμερ (78΄ Μαρινάκης), Νάνο, Κουτρουμπής, Εσιέν, Ζέκα, Πράνιτς, Αμπέντ (46΄ Καλτσάς), Καρέλης, Πέτριτς (87΄ Ταυλαρίδης)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στ. Βεργέτης): Μπαντής, Ντουντού (76΄ Παπαδόπουλος), Μάσα, Φερνάντες (69΄ Αλόκο), Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Μπερτόλιο (59΄ Χαμντανί), Κουρμπέλης, Λούι, Γιάννου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: