Λέσβος: Σύλληψη μετανάστη που διακινούσε πλαστά έγγραφα σε πρόσφυγες




Άλλος ένας μετανάστης, Αφγανικής αυτή τη φορά καταγωγής, με 45 πλαστά υπηρεσιακά έγγραφα προσωρινής διαμονής συνελήφθη σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Ο συλληφθείς έφτασε σήμερα το πρωί στη Λέσβο με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά. Στις αποσκευές του βρέθηκαν τα πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα.

Οι διωκτικές αρχές θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος μετανάστης, όπως και ένα μετανάστης από την Αλγερία που συνελήφθη χθες με τον ίδιον ακριβώς τρόπο και 67 αυτός πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, δεν είναι παρά τα «βαποράκια» κυκλώματος που κατασκευάζει και διακινεί τέτοια πλαστά έγγραφα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, τα έγγραφα φέρονται να έχουν εκδοθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης και σε όλα οι κάτοχοί τους εμφανίζονταν ως Σύροι.

Εικάζεται δε πως προορίζονται για μετανάστες Μαροκινής ή Αλγερινής καταγωγής δηλαδή για άτομα που δεν δικαιολογούν προσφυγικό προφίλ που θα τους επιτρέψουν την αναχώρηση τους από το νησί και στη συνέχεια το πέρασμα των συνόρων μέχρι τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Το σημερινό είναι το τέταρτο περιστατικό με πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα που εντοπίζεται από τις διωκτικές αρχές στη Λέσβο το τελευταίο δίμηνο.

Τέλος. σε απόδειξη ότι πέρα των αποκαλυφθέντων υπάρχουν κι άλλες ομάδες διακινητών τέτοιων πλαστών εγγράφων. η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου ανακοίνωσε σήμερα 14 συλλήψεις μεταναστών από χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν επτά Μαροκινοί, έξι υπήκοοι Αλγερινοί και ένα άτομο από την Τυνησίας, ηλικίας από 18 έως 30 ετών. Στο σύνολο τους κατείχαν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα.

Σ. Μπαλάσκας, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Λέσβος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: