Λάβρος ο Λίμπερμαν εναντίον του Νετανιάχου για Τουρκία: Καιροσκοπικές κινήσεις…




Οι συζητήσεις Ισραήλ και Τουρκίας αποτελούν θέμα συζήτησης στα ισραηλινά ΜΜΕ.

Το ειδησεογραφικό portal walla news δημοσιεύει άρθρο γνώμης του Amir Tivon με τίτλο «Σίγουρα δεν είναι σύμπτωση η έγκριση του νομικού πλαισίου για το φυσικό αέριο και η επικείμενη συμφωνία με την Τουρκία» και υπότιτλο «Η έγκριση του νομικού πλαισίου [για το ΦΑ] αυξάνει τις πιθανότητες για επίτευξη συμφιλίωσης με την Τουρκία και επέκταση της συμμαχίας με Ελλάδα και Κύπρο. Ωστόσο, η διαφωνία σχετικά με το αίτημα του Ερντογάν για άρση “αποκλεισμού” της Γάζας μπορεί να περιπλέξει τη διαδικασία».

Το ειδησεογραφικό portal Arutz Sheva δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Σφοδρές επικρίσεις του Liberman για τις συνομιλίες Ισραήλ-Τουρκίας, τις οποίες χαρακτηρίζει ‘καιροσκοπικές’». «Ο πρώην Υπ.Εξ. τάσσεται εναντίον της διαδικασίας ομαλοποίησης, αναφερόμενος στον ισλαμισμό του Ερντογάν και στους δεσμούς του με τη Γάζα».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ο Liberman απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η ομαλοποίηση [των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ] θα επιτρέψει στον Ερντογάν να αγοράσει φυσικό αέριο από Ισραήλ, επισημαίνοντας ότι το Ισραήλ έχει ήδη προγραμματίσει αρκετές εξαγωγές για το ΦΑ, κυρίως προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: