«Κόκκινο χαλί» για το κλίμα με την συμμετοχή αστέρων του σινεμά




Το κόκκινο χαλί στρώθηκε έξω από το ξενοδοχείο του Παρισιού όπου πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος των Δημάρχων για το Κλίμα.

Διάσημοι πρωταγωνιστές της μεγάλης οθόνης και αστέρες της μουσικής όπως οι Λεονάρντο ντι Κάπριο, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Πάτι Σμιθ αλλά και εκατοντάδες αιρετοί αξιωματούχοι από ολόκληρο τον κόσμο, από το Ρίο ντε Τζανέιρο έως την Άκρα, βρέθηκαν σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα για να προσφέρουν την  υποστήριξή τους στη μάχη εναντίον της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η οποία θα βρεθεί στο επίκεντρο σκληρών διαπραγματεύσεων τις επόμενες ώρες.

«Μπορούμε να διευθετήσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις όταν έχουμε τη βούληση να εργαστούμε μαζί» δήλωσε ο Λεονάρντο ντι Κάπριο ενώπιον των δημάρχων που συγκεντρώθηκαν στο Hotel de Ville του Παρισιού, την ώρα που οι διαπραγματευτές στο Μπουρζέ δεν έχουν πλέον παρά ώρες για να καταλήξουν σε ένα πρώτο προσχέδιο συμφωνίας.

«Έχουμε συγκεντρωθεί εδώ για τη σύνοδο αυτή που ενδέχεται να είναι η σημαντικότερη όλης μας της ζωής» προσέθεσε ο Αμερικανός ηθοποιός, που είναι ένας θερμός υπερασπιστής του περιβάλλοντος.

Οι αντιπρόσωποι «έχουν την επιλογή. Να είναι ταπεινοί και καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα τους επιτρέψει να περισώσουν την αξιοπρέπειά τους. Ή ακόμα να πρωτοστατήσουν (στη μάχη αυτή) και να επιστρέψουν στις πατρίδες τους έχοντας ένα σχέδιο για τη διάσωση του πλανήτη» υπογράμμισε ο ίδιος.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: