Κατάργηση της πρωινής προσευχής ζητά η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ




Την κατάργηση της πρωινής προσευχής ζητά, μεταξύ άλλων, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, σε εισήγησή της προς την κυβέρνηση, ζητώντας παράλληλα τη μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε μάθημα θρησκειολογίας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ανάγκη ριζικής μεταρρύθμισης στην Παιδεία.

«Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ οραµατιζόµαστε και διεκδικούµε ένα σχολείο ανοικτό στην κοινωνία, απαλλαγµένο από ταξικούς φραγµούς, που δε θα αναπαράγει, αλλά θα συµβάλει στην εξάλειψη των διακρίσεων µε βάση το φύλο, τη φυλή, τη θρησκεία, το σεξουαλικό προσανατολισµό και την ταυτότητα φύλου, ένα σχολείο χωρίς αποκλεισµούς και ενδοσχολική βία. Ένα σχολείο όπου η παρεχόµενη γνώση θα είναι βαθιά και ολόπλευρη», αναφέρει η εισήγηση.

«Απέναντι στα νεοφιλελεύθερα σχέδια – αναφέρεται σε άλλο σημείο του κειμένου θέσεων – η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως µέσω του εκπαιδευτικού συστήµατος οι νέοι άνθρωποι πρέπει να αποκτήσουν δηµοκρατικές ευαισθησίες και αντίληψη συµµετοχής στα κοινά. Απέναντι στη ζούγκλα του απάνθρωπου ανταγωνισµού, του κέρδους και του ατοµικού δρόµου, η παιδεία πρέπει να καλλιεργεί αξίες όπως η αλληλεγγύη και η συνεργατικότητα για να µπορέσουµε να δηµιουργήσουµε έναν κόσµο ισότητας που δεν θα φοβάται το διαφορετικό», καταλήγει.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: