Η Τουρκία θα λάβει αντίμετρα εναντίον της Ρωσίας, “βρυχάται” ο Αχμέτ




Αντίμετρα εναντίον της Ρωσίας θα λάβει η Άγκυρα, σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος είπε ότι δεν βλέπουν θετικά το εμπάργκο που εφάρμοσε η Μόσχα εναντίον της Τουρκίας.

Σε δηλώσεις στη πτήση της επιστροφής από το Αζερμπαϊτζάν, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι η Ρωσία κλιμακώνει την ένταση και δεν συζητείται τι μπορεί να γίνει μετά. “Είμαστε ενώπιον μιας κρίσης της οποίας οι ψυχολογικές διαστάσεις αυξάνονται όσο περνά ο χρόνος”, είπε και πρόσθεσε ότι μια κρίση έχει και πραγματικές διαστάσεις και ψυχολογικές διαστάσεις.

“Μερικές φορές η ψυχολογική διάσταση ξεπερνά τις πραγματικές διαστάσεις. Είμαστε ενώπιον μιας τέτοιας κατάστασης. Επομένως, πρέπει να απομακρυνθούμε το συντομότερο από αυτό το ψυχολογικό αδιέξοδο”, δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου.

Σχολιάζοντας τη συνάντηση Τσαβούσογλου – Λαβρόφ χθες στο Βελιγράδι, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι ήταν μια θετική και πολιτισμένη συνάντηση, ωστόσο με μία μόνο συνάντηση δεν λύνεται το πρόβλημα. “Οι πλευρές πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και εμείς δεν βλέπουμε θετικά το εμπάργκο που εφάρμοσε η Ρωσία εναντίον μας. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση θα λάβουμε και εμείς τα δικά μας μέτρα”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Είναι σημαντικό, πρόσθεσε, να παραμείνει ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας, σημειώνοντας ότι τα εμπάργκο βλάπτουν τις διμερείς σχέσεις.

ΚΥΠΕ – Αννα Ανδρέου – Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: