Η Ρωσία είναι απίθανο να μετάσχει στους Ολυμπιακούς του Ρίο




Ο Νορβηγός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου (EAA), Σβέιν Άρνε Χάνσεν, δεν περιμένει ότι η Ρωσία θα επιστρέψει στις διεθνείς διοργανώσεις εγκαίρως, προκειμένου να προλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον Αύγουστο του 2016 (5-21/8) στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) έχει επιβάλει προσωρινό αποκλεισμό στη ρωσική ομοσπονδία ύστερα από έκθεση του Παγκοσμίου Οργανισμού κατά του Ντόπινγκ (WADA), η οποία έκανε λόγο για εκτεταμένη διαφθορά και οργανωμένο από το κράτος ντόπινγκ στη Ρωσία. Μία επιτροπή της IAAF πρόκειται να επισκεφθεί τη Ρωσία τον Ιανουάριο, προκειμένου να επιθεωρήσει την διαδικασία μεταρρυθμίσεων και να διασφαλίσει ότι ικανοποιούνται τα κριτήρια που έχει θέσει η διεθνής ομοσπονδία. Η επιτροπή θα εκθέσει τα ευρήματά της στο Συμβούλιο της IAAF, το νωρίτερο στη συνεδρίασή του στο Κάρντιφ, στις 27 Μαρτίου, λιγότερο από πέντε μήνες πριν από το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού.

«Προς το παρόν θα πρέπει να ικανοποιήσουν τους όρους, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να τους δω να αγωνίζονται στο Ρίο» δήλωσε σήμερα στο περιοδικό “Athletics Weekly” ο πρόεδρος της EAA, η οποία συνεργάζεται στενά με την IAAF στο ντόπινγκ και σε ιατρικά θέματα, και συνέχισε: «Πρέπει να έχουν μια αλλαγή κουλτούρας. Πρέπει να απαλλαγούν από όλους αυτούς τους ανθρώπους από το παρελθόν».

Πάντως, ο Χάνσεν πιστεύει ότι η Ρωσία θα δουλέψει σκληρά για να αλλάξει την κουλτούρα της, αφού τόνισε: «Ξέρουμε μερικούς καλούς ανθρώπους στον ρωσικό αθλητισμό και είμαι σίγουρος ότι θα εκλεγούν. Ελπίζουμε ότι θα έρθουν κάποιοι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι πραγματικά καταλαβαίνουν ότι αυτό πρέπει να αλλάξει».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: