Η Κριστίν Λαγκάρντ κάνει λόγο για ένα «κρίσιμο βήμα μπροστά»




Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε χθες την ιστορική συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Παρίσι για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, κάνοντας λόγο για ένα «κρίσιμο βήμα μπροστά» για να αποτραπεί η υπερθέρμανση του πλανήτη τον 21ο αιώνα, ενώ παράλληλα τόνισε ότι το μήνυμά της είναι πως πρέπει να «τιμολογηθούν σωστά οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα».

Η διεθνής κοινότητα και «οι κυβερνήσεις πρέπει τώρα να κάνουν τα λόγια πράξεις, ιδιαίτερα εφαρμόζοντας πολιτικές οι οποίες θα φέρουν ουσιαστική πρόοδο στην εφαρμογή των δεσμεύσεων μείωσης (των εκπομπών αερίων) που έχουν κάνει», σημείωσε η Λαγκάρντ σε ανακοίνωσή της. «Γι’ αυτό το μήνυμα-κλειδί που απευθύνω είναι να τιμολογηθούν σωστά οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, και αυτό να γίνει τώρα».

«Η χρέωση για τις εκπομπές αερίων από την καύση ορυκτών καυσίμων προσφέρει τα απαραίτητα κίνητρα για επενδύσεις που θα σημάνουν χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα· προσφέρει επίσης έσοδα για να προστατευθούν οι φτωχοί, να μειωθεί το χρέος, και να ελαφρυνθεί το άχθος των άλλων φόρων για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», πρόσθεσε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ. «Προσμένουμε τον διάλογο για τον καθορισμό της τιμολόγησης των εκπομπών αερίων και θα βοηθήσουμε τις κυβερνήσεις να θέσουν αυτή τη ζωτικής σημασίας πολιτική σε εφαρμογή», τόνισε ακόμη η Λαγκάρντ.

REUTERS, ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: