Πως έγινε πολυεκατομμυριούχος ο γιός του Ταγίπ Ερντογάν… (βίντεο)




Με προκλητικό τρόπο οι Αμερικανοί απορρίπτουν τα στοιχεία που αποδεικνύουν -σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας- ότι η Τουρκία και η οικογένεια του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο πετρελαίου, που διεξάγεται στα τουρκικά σύνορα από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Επίσης θέσαμε και το γεγονός ότι ο γιός του κ. Ερντογάν, Μπιλάλ, είναι δισεκατομμυριούχος ενώ δεν έχει εργαστεί ποτέ στη ζωή του.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ, χθες και προχθές, δήλωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουν οι ΗΠΑ, το Ισλαμικό Κράτος πουλάει το πετρέλαιο σε μεσάζοντες οι οποίοι με τη σειρά τους συμμετέχουν σε λαθρεμπόριο πετρελαίου διαμέσου των τουρκικών συνόρων. «Αλλά δεν υπάρχει κανέναν αποδεικτικό στοιχείο περί εμπλοκής της Άγκυρας στο λαθρεμπόριο πετρελαίου», πρόσθεσε ο κ. Τόνερ.

Χθες, και αφού επανέλαβε τους ίδιους ισχυρισμούς, υποβάλαμε στον κ. Τόνερ την εξής ερώτηση:

Εχετε αποδείξεις για να τεκμηριώσετε αυτό που λέτε; Διότι ο γιος του (κ. Ερντογάν) είναι δισεκατομμυριούχος και δεν έχει εργαστεί ποτέ στην ζωή του.

Ο εκπρόσωπος απάντησε ως εξής:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η απόδειξη που έχω είναι η εξής. Διαθέτει κανείς αποδείξεις ότι είναι αλήθεια? Υπάρχουν πολλές εικασίες που έχουν γίνει και ασχολήθηκα λίγο με αυτό εχθές, κατηγορίες εμπλοκής σε υψηλό επίπεδο, περιλαμβανομένου του Ερντογάν και της οικογένειας του για παράνομες πετρελαικές συναλλαγές με τον ISIS. Δεν έχουμε αποδείξεις επ’ αυτού, αυτό είναι το θέμα. Το απορρίπτουμε και ειλικρινά αμφισβητούμε κάποιες από αυτές τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί εναντίον αυτής της οικογένειας.

Στη συνέχεια υποβάλαμε την εξής ερώτηση:

Φαίνεται σε εμάς ότι επιχειρείτε να τους καλύψετε, απλώς διότι τους κατηγορούν οι Ρώσοι.

Ο κ. Μαρκ Τόνερ απάντησε:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κοίτα Μιχάλη, οι Ρώσοι μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους τους την περασμένη εβδομάδα έχουν κάνει κάποιες σοβαρές κατηγορίες σχετικά με τις σχέσεις της Τουρκίας με τον ΙSIS στην Συρία. Συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά και αποτελεσματικά με την Τουρκία. Μας έχουν παραχωρήσει την χρήση της βάσης του Ιντσιρλίκ. Εργάζονται μαζί μας για το κλείσιμο των μήκους 98 χιλιομέτρων συνόρων που παραμένουν ανοιχτά. Δεν υποστηρίζω ότι δεν υπάρχουν ακόμη προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν και ότι δεν χρειάζεται όλοι να κάνουμε περισσότερα για να αντιμετωπίσουμε τον ISIL και να σφραγίσουμε τα σύνορα και να βοηθήσουμε αυτές τις δυνάμεις στην Βόρεια Συρία που πολεμούν τον ISIS. Αλλά κατηγορίες ότι με κάποιον τρόπο η Τουρκική κυβέρνηση βοηθάει ή συνεργάζεται παρανόμως με τον ISIS πιστεύουμε ότι είναι αβάσιμες.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: