Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων




Η πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό και η χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί, η τελευταία για το 2015, η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το ενδεχόμενο σύγκλησης πολυμερούς διάσκεψης, τα ανοικτά θέματα για το Συνεργατισμό και τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ισπανία είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

“Η Σημερινή” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο “Στο `Αγνωστο με βάρκα το … διάταγμα” πως ανοικτά παραμένουν πολλά θέματα για το Συνεργατισμό και πως είναι αδιευκρίνιστο με ποιόν τρόπο το κράτος θα επιτρέψει στην Τρόικα το 1,5 δις. Αλλού αναφέρει πως πρώτος χωρίς αυτοδυναμία αναδείχθηκε ο Ραχόι στις εκλογές στην Ισπανία. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως στα `όριά` τους βρίσκονται οι μονογονιοί.

“Ο Φιλελεύθερος” με κύριο τίτλο “Γολγοθάς οι δυσκολίες” γράφει στο κύριο του θέμα πως η πρώτη αξιολόγηση της πορείας των συνομιλιών καταγράφει τις δυσκολίες που υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Αλλού σημειώνει πως σε επανασχεδιασμό αναμένεται να οδηγηθεί τους επόμενους μήνες ο εγχώριος επιχειρηματικός χάρτης, μέσα από το νέο πλαίσιο διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Αλλού σημειώνει ως έμεινε στο ράφι εξοπλισμός που αγοράστηκε το 2011 για τα ελικόπτερα της Αστυνομίας.

Η “Χαραυγή” με κύριο τίτλο “`Δεν είναι ώρα` για πολυμερή διάσκεψη” αναφέρει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαμήνυσε εκ νέου χθες πως δεν είναι ώρα για πολυμερή διάσκεψη. Αλλού γράφει πως μεγάλη νίκη πέτυχε το κίνημα Podemos στην Ισπανία. Επίσης γράφει πως αποδυνάμωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων καταγγέλλου και οι έκτακτοι γιατροί.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: