Η Ελλάδα εναντίον κάθε εμπλοκής του ΝΑΤΟ στη Συρία




Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, κατά τη σημερινή του παρέμβαση στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Για τον λόγο αυτό, η σύναψη συμμαχιών κατά της τρομοκρατίας είναι η πλέον ενδεδειγμένη.

Σε αυτό όμως που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, είναι ότι οι δράσεις στην περιοχή δεν πρέπει να εκληφθούν από τον Αραβικό Κόσμο ως ένας πόλεμος μεταξύ Αράβων και Δυτικών.
Ο κ. Κοτζιάς δήλωσε, στη συνέχεια την απόλυτη υποστήριξή του στη Διαδικασία της Βιέννης για μια πολιτική μετάβαση στη Συρία, την εκπόνηση ενός νέου Συντάγματος και τη διεξαγωγή έντιμων εκλογών.

Επιπλέον, υποστήριξε πλήρως τις θέσεις της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας σε ό,τι αφορά τη μη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη Συρία, τονίζοντας ταυτοχρόνως ότι ο Αραβικός Κόσμος δεν έχει την καλύτερη εικόνα για το ΝΑΤΟ και, γι’ αυτό το λόγο, η Συμμαχία δεν θα πρέπει, σε καμία περίπτωση, να εμπλακεί στη Συρία.

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, υπογράμμισε ότι, μολονότι είναι αλήθεια ότι η ρωσική δραστηριότητα στη Συρία έχει περιπλέξει την ήδη υφιστάμενη κρίση, εντούτοις αυτό δεν θα πρέπει να μας αποπροσανατολίζει από την ύψιστη προτεραιότητα, η οποία είναι η καταπολέμηση του ISIS.

Κλείνοντας, ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η επίλυση της κρίσης στη Συρία πρέπει να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν διότι διαφορετικά οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές θα αυξηθούν πολύ περισσότερο, κατά το προσεχές έτος.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: