Εξωφρενικά αδιάλλακτες οι θέσεις Ακιντζί στην χθεσινή διακαναλική, λέει ο Ομήρου




Οι δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί σε χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη υπήρξαν “εξόχως αποκαλυπτικές των προθέσεων της τουρκικής πλευράς”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Την ίδια ώρα τόνισε ότι η προσπάθεια εξωραϊσμού των τουρκικών θέσεων δεν μπορεί να συνεχιστεί και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τοποθετηθεί.

Σε δήλωση στη Βουλή, μετά την συνάντηση που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, ο κ. Ομήρου είπε ότι οι προθέσεις της τουρκικής πλευράς αφορούν εμμονή ουσιαστικά σε νομιμοποίηση των αποτελεσμάτων της τουρκικής εισβολής του 1974, πλειοψηφία γης και πληθυσμού, νομιμοποίηση του εποικισμού, διατήρηση των εγγυήσεων και εκ περιτροπής προεδρία.

“Είναι άξιον απορίας, πώς είναι δυνατό να διατυπώνεται αισιοδοξία από επίσημης κυβερνητικής πλευράς και να γίνονται δηλώσεις για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, όταν ο Τ/κ ηγέτης διατυπώνει αυτές τις άτεγκτες και αδιάλλακτες θέσεις. Ήλθε η ώρα της αλήθειας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να ενημερώσει υπεύθυνα το λαό για την πραγματικότητα”, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Διερωτήθηκε κατά πόσο τα όσα δήλωσε χτες ο κ. Ακκιντζί είναι οι θέσεις που καταθέτει η τουρκική πλευρά στις διαπραγματεύσεις και ποια είναι η στάση και η απάντηση της Ελληνικής Κυπριακής πλευράς απέναντι σε αυτές τις θέσεις.

“Η προσπάθεια εξωραϊσμού των τουρκικών θέσεων δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να μιλήσει. Σε αντίθετη περίπτωση η εικόνα που θα δημιουργηθεί θα είναι ότι υπάρχει ανοχή στις εξωφρενικά αδιάλλακτες θέσεις που διατύπωσε ο Τ/κ ηγέτης στη χθεσινή δημοσιογραφική του διάσκεψη”, κατέληξε ο κ. Ομήρου.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: