Επιμένει περί Grexit ο Τσέχος πρόεδρος. Απορεί γιατί αντέδρασε, τώρα, η Ελλάδα




Ο Τσέχος Πρόεδρος θα συνεχίσει να στηρίζει την άποψή του περί Grexit, απορώντας γιατί αντέδρασε τώρα η Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μίλος Ζέμαν, μια ημέρα μετά την ανάκληση του Έλληνα πρέσβη στην Τσεχία.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί η Ελλάδα αντέδρασε τώρα», δήλωσε, σύμφωνα με το Έθνος, ο εκπρόσωπος του Τσέχου Προέδρου Μίλος Ζέμαν ενώ προσθέτει ότι ο Πρόεδρος επιμένει στην άποψή του, την οποία και θα συνεχίσει να παρουσιάζει δημόσια.

Ο κ. Ζέμαν, πρίν από μία εβδομάδα, είχε δηλώσει στο σλοβακικό Πρακτορείο Ειδήσεων TASR ότι «η Τσεχία θα προσχωρήσει στην ζώνη του ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση, ει δυνατόν, από αυτήν, της Ελλάδας», τονίζοντας ότι είναι «εξαιρετικά απογοητευμένος που οι καλοκαιρινές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών της δεν οδήγησαν, τελικά, μολονότι τούτο διαφαινόταν αρκετά πιθανό, σε έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ».

Σύμφωνα με τα τσεχικά μέσα ενημέρωσης, το Προεδρικό Γραφείο αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας να ανακαλέσει τον Έλληνα πρέσβη στην Τσεχία.

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Μικαέλα Λαγκρόνοβα, δήλωσε πως ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας Λουμπομίρ Ζαόραλεκ θέλει να καλέσει τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά για να τον ρωτήσει σχετικά με την απόφαση της Ελλάδας να ανακαλέσει τον πρέσβη της.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: