Εορταστικές εκδηλώσεις του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού τις ημέρες των Χριστουγέννων




Μία σειρά ποικίλων εορταστικών εκδηλώσεων έχει προγραμματίσει το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, με αφορμή τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, στις 19:30, στην Αίθουσα 6 «Το βυζαντινό κάστρο» του Μουσείου, θα φιλοξενηθεί το θεατρικό αναλόγιο «Η γυναίκα της Ζάκυθος» του Δ. Σολωμού, από τη Θεατρική Ομάδα «Μηχανή». Τη θεατρική ανάγνωση θα κάνει η Αναστασία Χατζηαστερίου, ενώ η σκηνοθετική επιμέλεια είναι της Λίλιας Λύτρα. Στην είσοδο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση σακιδίων πλάτης για τις ανάγκες των προσφύγων από τη Συρία.

Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015, στις 20:00, στο Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης», θα πραγματοποιηθεί συναυλία μουσικής δωματίου με το Duo Plegma, που αποτελείται από τον Δημήτρη Καραγιαννακίδη (βιολοντσέλο) και τον Αλέξιο Λίζο (πιάνο) σε έργα Beethoven, Schumann, Mendelssohn, Schostakovich. Τη συναυλία διοργανώνουν το Μουσείο και η «Πολυρρυθμία» (αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία).

Επίσης, για τις ημέρες των εορτών, στον χώρο υποδοχής (φουαγιέ) έχει στηθεί μικρή περιοδική έκθεση με τίτλο «Χριστός γεννιέται, χαρά στον κόσμο», όπου παρουσιάζονται εικόνες με θέματα από το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων.

Παράλληλα, από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου θα λειτουργήσει και εκπτωτική αγορά (bazaar) εκδόσεων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και του Μουσείου. Το κοινό μπορεί να προμηθευτεί αρχαιολογικές-επιστημονικές και άλλες εκδόσεις σε πολύ καλές τιμές, με εκπτώσεις που φτάνουν έως και 70%.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: