Ένα Χριστουγεννιάτικο δένδρο, φόρος τιμής στους πρόσφυγες




Σχεδόν 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται στους χώρους του Κέντρου Καταγραφής και πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου και περισσότεροι από 1500 στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Οι ροές συνεχίζονται ολοένα αυξανόμενες στις ανατολικές και βόρειες ακτές του νησιού ενώ χθες Παρασκεύη αποβιβάστηκαν πρόσφυγες ακόμα και στη νότια πλευρά του νησιού στην είσοδο του Κόλπου της Γέρας.

Ας σημειωθεί εδώ ότι από σήμερα το πρωί ξεκινά η λειτουργία του μεγάλου κέντρου υποδοχής που δημιούργησε η οργάνωση IRC στην περιοχή της Εφταλούς μεταξύ Μολύβου και Σκάλας Συκαμνιάς. Το Κέντρο θα μπορεί να υποδέχεται μέχρι και 3.000 άτομα ενώ έχει τη δυνατότητα προσωρινής διαμονής 2.000 ατόμων.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν χθες παρά τις δυσκολίες η μέρα στο Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια.

Οι άνδρες των ΜΑΤ που επιχειρούν 24 ώρες το 24ωρο στο Κέντρο προσέφεραν την Παρασκευή το πρωί κρουασάν και γλυκά στα προσφυγόπουλα. Ενώ στην ακτή της Νεάπολης νότια της πόλης της Μυτιλήνης οι διασώστες που επιχειρούν εκεί, έστησαν ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δένδρο από το σήμα κατατεθέν της σύγχρονης προσφυγιάς, τα πορτοκαλί σωσίβια που φορούν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που φτάνουν στις ακτές της Λέσβου με τις πλαστικές βάρκες.

Ακόμη 1.706 πρόσφυγες έφτασαν χθες το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, με το πλοίο «Αριάδνη», στο οποίο είχαν επιβιβαστεί στη Μυτιλήνη και τη Χίο.

Η ΣΟΥΖΑΝ ΣΑΡΑΝΤΟΝ: http://mignatiou.com/2015/12/saranton-i-ellada-echi-epomisti-megalitero-varos-apo-oti-tis-analogi/

ΑΠΕ-ΜΠΕ: του ανταποκριτή μας Στρατή Μπαλάσκα, Μυτιλήνη-Greece

Διασώστες έστησαν ένα πρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο δέντρο από πορτοκαλί σωσίβια προσφύγων, στην ακτή της Νεάπολης, νότια της πόλης της Μυτιλήνης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
Διασώστες έστησαν ένα πρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο δέντρο από πορτοκαλί σωσίβια προσφύγων, στην ακτή της Νεάπολης, νότια της πόλης της Μυτιλήνης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: