Δίκαιη μοιρασιά στη Νέα Σμύρνη




Δύο «βολίδες», μία για κάθε ομάδα, διαμόρφωσαν το 1-1 στον αγώνα Πανιώνιος-ΑΕΚ για τη 14η ημέρα της Super League. Ο Ολιβιέ Μπουμάλ έδωσε στο 37΄ το προβάδισμα στους «κυανέρυρθους», ενώ ισοφάρισε ο Ελντερ Μπαρμπόσα για την Ενωση που παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Με δέκα παίκτες ολοκήρωσαν το ματς οι «κιτρινόμαυροι» λόγω αποβολής του Αρθο στο 68΄.

Ηταν δεδομένο ότι το ματς της Νέας Σμύρνης έκρυβε πολλές παγίδες για την ΑΕΚ. Μετρ της τακτικής, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε μελετήσει καλά τον Πογέτ και περιόρισε στο ελάχιστο τους «κιτρινόμαυρους» κινδύνους. Χρειάστηκε, ωστόσο, ένα λάθος του διαιτητή (καθαρό πέναλτι του Κόρμπου πάνω στον Γιόχανσον στο 13΄) και μια εκπληκτική απόκρουση του Διούδη σε σουτ του Μπαρμπόσα στο 15΄ για να κρατήσει το «μηδέν». Στη συνέχεια μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο και πράγματι το πήρε, όταν στο 37΄ η «φωτοβολίδα» του Ολιβιέ Μπουμάλ έγραψε το 1-0. Απίθανος ο Καμερουνέζος με 4 γκολ και 6 ασίστ στη φετινή σεζόν, είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης του Πανιωνίου.

Ο Πογέτ άλλαξε τακτική στο β΄ ημίχρονο επιστρατεύοντας το σχήμα με δύο επιθετικούς (Τζεμπούρ, Αραβίδη). Αυτό ήταν που χρειαζόταν η ΑΕΚ που κυριάρχησε όταν άνοιξαν οι διάδρομοι και μπόρεσαν να ανεβούν ψηλά για να βοηθήσουν δημιουργικά οι δύο ακραίοι μπακ (Ντίντακ, Γκάλο). Η ισοφάριση ωστόσο ήλθε με πανομοιότυπο τρόπο και από την ίδια θέση με το γκολ του Πανιωνίου. Ο Ελντερ Μπαρμπόσα ήταν ο σκόρερ στο 56΄, με υπέροχο αριστερό σουτ από περίπου 20 μέτρα.

Με βάση της εικόνα του ματς η Ενωση έδειχε ικανή να φτάσει στην ολική ανατροπή. Σε μια αντεπίθεση του Πανιωνίου, όμως, ο Αρθο έκανε λάθος υπολογισμό, ανέτρεψε τον Καραμάνο και είδε δικαίως τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 68΄. Η ΑΕΚ έπρεπε να διαχειριστεί περίπου 25 λεπτά αγώνα με παίκτη λιγότερο. Εδειξε να βρίσκεται σε «πέλαγος», παρόλα αυτά δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα παρά μόνο στο σουτ του Ανσαριφάρντ (λίγο άουτ) στο 84΄. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν στο μισό γήπεδο τον «Δικέφαλο», δεν κατάφεραν όμως να φτάσουν στο γκολ που θα τους έδινε τη νίκη. Το πέτυχε η ΑΕΚ με τον Αραβίδη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Λαμπρόπουλου. Πολύ δύσκολη φάση, η οποία ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

Κίτρινες: Μπακασέτας, Μπουμάλ – Τζεμπούρ, Αρθο

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Μπακασέτας (65΄ Καραμάνος), Μπουμάλ, Χατζηισαΐας, Κόρμπος (87΄ Μητρόπουλος), Σιώπης, Ρισβάνης, Ανσαριφάρντ, Οικονόμου, Βλάχος, Μασούρας (79΄ Βιγιάλμπα)

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόσα (70΄ Λαμπρόπουλος), Αραβίδης, Τζεμπούρ (85΄ Σοϊλέδης)

Γιώργος Μανταίος

* Υπό το βλέμμα του «τιμ» των ομοσπονδιακών προπονητών διεξήχθη η αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης. Ο Μίχαελ Σκίμπε παρακολούθησε το ματς παρέα με τους προπονητές της εθνικής Ελπίδων, Αντώνη Νικοπολίδη και Νέων, Γιάννη Γκούμα.

* Τέσσερις πρώην παίκτες του Πανιωνίου ήταν στη χθεσινή αποστολή της ΑΕΚ. Οι Αραβίδης, Τζεμπούρ, Λαμπρόπουλος και ο μόνος που δεν αγωνίστηκε, ο Γιάννης Ανέστης. Με τους «κυανέρυθρους» έπαιξε ο Βαλεντίνος Βλάχος, ενώ στον πάγκο ήταν ο Παύλος Μητρόπουλος, αμφότεροι στελέχη της ΑΕΚ τη σεζόν του υποβιβασμού (2012/13).

* Καταχειροκροτήθηκε από τους οπαδούς του Πανιωνίου ο Ραφίκ Τζεμπούρ, όταν αντικαταστάθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: