Δεκάδες χιλιάδες αυθεντικά διαβατήρια στα χέρια του ΙΚ.




Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έκλεψε «δεκάδες χιλιάδες» μη συμπληρωμένα διαβατήρια στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από δήθεν πρόσφυγες προκειμένου να μεταβούν στην Ευρώπη, σύμφωνα με υπηρεσίες πληροφοριών χωρών της Δύσης, έγραψε σήμερα η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

Στη Συρία και το Ιράκ και στη Λιβύη η τζιχαντιστική οργάνωση, στις περιοχές που έχει καταλάβει, έχει πλέον τον έλεγχο των κρατικών υπηρεσιών και κατέσχεσε υλικό που βρισκόταν εντός των κυβερνητικών κτιρίων, επισημαίνει η εφημερίδα.

Έκλεψε μάλιστα όχι μόνο τα διαβατήρια αλλά και τα μηχανήματα που χρειάζονται για την εκτύπωση αυτών εγγράφων.
Η οργάνωση πουλάει αυτά τα «γνήσια- πλαστά διαβατήρια» στην μαύρη αγορά όπου οι τιμές τους κυμαίνονται μεταξύ 1.000 και 1.500 ευρώ, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Ωστόσο οι υπηρεσίες πληροφοριών εκφράζουν φόβους ότι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν επίσης τα έγγραφα αυτά προκειμένου μεταξύ άλλων να εισέλθουν στην Ευρώπη.

Στη Γερμανία ωστόσο η κυβέρνηση επισήμανε την περασμένη εβδομάδα ότι το ποσοστό των προσφύγων που εισέρχονται στην χώρα με πλαστά συριακά διαβατήρια είναι χαμηλότερο του 30%, του ποσοστού που είχε αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών τον Σεπτέμβριο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: