Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Moysa στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου η «MOYSA» – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, που ιδρύθηκε τον Μάρτιο 2015 με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος –  γιορτάζει τα πρώτα Χριστούγεννά της με μια συναυλία γεμάτη ρυθμό και μελωδία.
Η ορχήστρα συνεργάζεται και δεύτερη φορά με τον διεθνή πιανίστα και καλλιτεχνικό διευθυντή του Ο.Μ.Μ.Θ, Γιώργο- Εμμανουήλ Λαζαρίδη, παρουσιάζοντας το εμβληματικό έργο του Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Καρυοθραύστης, Έργο 71, αλλά και τη σύνθεση Africa, φαντασία για πιάνο και ορχήστρα σε Σολ ελάσσονα, Έργο 89  του Camille Saint-Saëns.

Η καταξιωμένη μαέστρος κι αρχιμουσικός της MOYSA, Ζωή Ζενιώδη, αναλαμβάνει τη μουσική διεύθυνση, και σημάνει με την μπαγκέτα της την έναρξη μιας χριστουγεννιάτικης μουσικής γιορτής, που θα μαγνητοσκοπηθεί από την ΕΡΤ.

Η συναυλία αυτή εγκαινιάζει τη συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με το ίδρυμα Μουσική για την Ειρήνη της Κωνσταντινούπολης, αποτελώντας σημείο συνάντησης και μουσικής συνδιαλλαγής νέων ελλήνων και τούρκων μουσικών. Όλοι μαζί, ανεβαίνουν στη σκηνή για να ερμηνεύσουν τη Σουίτα Μπαλέτου Αρ. 1 του Dmitri Shostakovich, τα εορταστικά Kaiser-Walzer, Έργο 437  και Auf der Jagd, Έργο 373 του Johann Strauss II, ενώ η συναυλία ολοκληρώνεται με το δημοφιλέστερο έργο του μεξικανού συνθέτη Arturo Márquez, Danzón Αρ. 2.

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal