Αποποιείται τις όποιες ευθύνες η Ρωσία για την υπόθεση ντόπινγκ ο υπουργός Αθλητισμού




Αποποιείται κάθε ευθύνης για την υπόθεση ντόπινγκ, που συγκλόνισε πριν από λίγες ημέρες τη Ρωσία, αλλά και τη διεθνή κοινότητα, ο Ρώσος υπουργός Αθλητισμού. Σε δηλώσεις του ο Βιτάλι Μούτκο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, τόνισε πως η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά και μόνο τους αθλητές και όχι την ομοσπονδία.

«Υπάρχει ατομική ευθύνη» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Δεν είναι δυνατόν να είμαστε συνεχώς μαζί με κάθε αθλητή ξεχωριστά. Και δεν πρέπει να κατηγορείται μια χώρα όπως η Ρωσία, ότι συγκαλύπτει κυκλώματα σε κυβερνητικό επίπεδο. Αυτό είναι απαράδεκτο. Έχουμε μια σοβαρή αθλητική ομοσπονδία και δεχόμαστε τις ευθύνες που μας αναλογούν. Σαφώς και υπάρχει πρόβλημα με το ντόπινγκ, κυρίως στο στίβο. Όμως το πολεμάμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Υπενθυμίζεται πως η ρωσική ομοσπονδία αποβλήθηκε από τις τάξεις της IAAF μετά την αποκάλυψη για το κύκλωμα του ντόπινγκ στον ρωσικό στίβο και πως τον ερχόμενο Μάρτιο κλιμάκιο της WADA θα μεταβεί στη Μόσχα, προκειμένου να κάνει εκτενή επιθεώρηση και στη συνέχεια να εισηγηθεί τη συμμετοχή ή τον αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών και αθλητριών στίβου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο Ρώσος υπουργός ρωτήθηκε ακόμη για το σκάνδαλο που συγκλονίζει τη FIFA και για την τιμωρία του Σεπ Μπλάτερ.

«Η αλήθεια είναι ότι στεναχωριέμαι για τον τρόπο που φεύγει ο Μπλάτερ. Γιατί μετά από σαράντα χρόνια έχει κάνει πολλά για να βελτιώσει το ποδόσφαιρο και να το κάνει όπως το ξέρουμε σήμερα, αλλά και για να κάνει τη FIFA μια πανίσχυρη ομοσπονδία. Δείτε απλά τα οικονομικά της και τα προγράμματα ανάπτυξης. Όμως ο Τύπος δεν ασχολείται με αυτά» ήταν η απάντησή του.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: