Αντιδρούν τώρα κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ αν και έκαναν τον Λεβέντη ρυθμιστή της πολιτικής ζωής




Εκ νέου απορριπτικός στο ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ενώ συνέχισε και το απόγευμα στην τηλεόραση την ίδια στάση.Αυτό ανάγκασε πηγές του Μαξίμου και του ΣΥΡΙΖΑ να κατεβάσουν αμέσως τους τόνους και τις υποστηρικτικές δηλώσεις για τον κ. Λεβέντη και το κόμμα του.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε ότι εάν κάνει τη “βλακώδη συναλλαγή” δίνοντας ψήφο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα έχει καταρρακώσει τα οράματα της νεολαίας που τον ψήφισε.

Υποστήριξε ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα είχε νόημα αν συμμετείχαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι δεν είναι σοβαρά κόμματα και βρίζουν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δήλωσε επίσης την προτίμησή του στο να εκλεγεί αρχηγός στη ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι ο Κώστας Καραμανλής που τον στηρίζει και διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας με τον Πάνο Καμμένο είναι ευνοϊκός ως προς μια κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία θα συμμετάσχει η ΝΔ του κ. Μεϊμαράκη.

Εξέφρασε μάλιστα την αντίθεσή του στην εκλογή του κ. Μητσοτάκη για τον οποίο είπε πως έχει την υποστήριξη του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη, τους οποίους χαρακτήρισε ακροδεξιά βαρίδια.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το φλερτ κυβερνητικών στελεχών με τον Βασίλη Λεβέντη και η πολιτική σπέκουλα του αρχηγού των Κεντρώων, προκάλεσαν εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου που διαρρέει πια ότι δεν υπάρχει σχέδιο προσέγγισης και ζητά να σταματήσουν οι σχετικές δηλώσεις και αναφορές.

Το Μέγαρο Μαξίμου από τη μία θέλει να διατηρεί ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κ. Λεβέντη, από την άλλη διαψεύδει τα σχετικά σενάρια. Μετά μάλιστα τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου των Κεντρώων, συνεργάτες του Μεγάρου Μαξίμου έλεγαν ότι τα στελέχη που επανέφεραν το θέμα ενήργησαν με προσωπική πρωτοβουλία. Έλεγαν δε ότι «δεν θα κάνουμε τον κ. Λεβέντη ρυθμιστή της πολιτικής ζωής».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το άνοιγμα στον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια πολλών στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι δεν έχουν ξεχάσει «τις εκπομπές του κ. Λεβέντη όταν ήταν εκτός Βουλής, για τις οποίες όπως λένε, ότι κινούνταν στα όρια της γραφικότητας». Ήταν αυτοί οι βουλευτές που εξέφρασε ο πρωθυπουργός όταν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει λόγο για «δημαγωγικό συνοθύλευμα». Η συντήρηση όμως του θέματος παράγει αρνητικά αποτελέσματα για τον επιπλέον λόγο ότι εκπέμπει μηνύματα ανασφάλειας και ηττοπάθειας από την πλευρά της ηγεσίας. Εάν η κυβερνητική πλειοψηφία είναι συμπαγής και οι κόκκινες γραμμές για το ασφαλιστικό τηρηθούν, τότε τι νόημα έχει το φλέρτ με τον κ. Λεβέντη, λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι τα πράγματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επιδείνωσαν οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Λεβέντη ο οποίος ανακάτεψε συνολικά την πολιτική σούπα.

Η συγκρατημένη αντίδραση των ΑΝΕΛ πάντως επιβεβαιώνει ότι τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης δεν θέλουν να κόψουν τις γέφυρες με τον κ. Λεβέντη: «Αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός. Ο κύριος Καμμένος διατηρεί σχέσεις με τον κύριο Καραμανλή, γιατί είχαν συνεργαστεί στην κυβέρνησή του, αλλά δεν υπάρχουν τέτοιες υποδείξεις από τον κ. Καραμανλή προς τον κ. Καμμένο. Ο κύριος Λεβέντης θέλει να μπει σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα, αλλά δεν τίθεται θέμα οικουμενικής», σχολίασε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: