Αμερικανός καθηγητής: “H Τουρκία εχθρός του ΝΑΤΟ, παραβιάζει ελληνικό εναέριο χώρο”




Η Τουρκία είναι, de facto, εχθρός του ΝΑΤΟ και μόνο κατ’ όνομα σύμμαχος, δηλώνει ο Αμερικανός πανεπιστημιακός καθηγητής της Στρατιωτικής Ιστορίας, συγγραφέας και αρθρογράφος Βίκτορ Ντέιβις Χάνσον.

«Το πρόβλημα με την Τουρκία και τη Δύση είναι πως η σχέση τους έχει μείνει πίσω για δεκαετίες. Αυτό που κάποτε ήταν μια συμμαχία δεν πλέον τίποτα, σήμερα», αναφέρει.

«Δείτε τις σχέσεις της Τουρκίας με τους εξτρεμιστές στην Συρία, ή την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους. Ο Ερντογάν δεν χάνει ευκαιρία να υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο της Τουρκίας στην αντιμετώπιση του ΙΚ, αλλά στην πραγματικότητα οι μαχητές αυτού μοιράζονται με τους Τούρκους το μίσος για Ρωσία, Συρία και Ιράκ και η Τουρκία τους κλείνει το μάτι στα σύνορα», δηλώνει.

«Το ΙΚ μπορεί να προωθεί την κουλτούρα του θανάτου, αλλά ο Ερντογάν πιστεύει πως έστω και έτσι είναι σουνιτική οργάνωση και μάλιστα χρήσιμη στην καταπολέμηση των Κούρδων και των σιιτών», τονίζει.

Το περιστατικό με το Su-24αποκαλύπτει την τουρκική διπροσωπεία. «Η Τουρκία απαιτεί τώρα δικαιοσύνη. Όμως καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει παραβιάσει ξένο εναέριο χώρο όσο η Τουρκία αυτό της Ελλάδας. Σύμφωνα με στοιχεία μόνο το 2014 σημειώθηκαν περί τις 2.244 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, δηλαδή προχωρούσε σε έξι παραβιάσεις την ημέρα», αναφέρει.

Η Τουρκία σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί υποδειγματικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ, άσχετα με τα όσα ο πρόεδρος Ομπάμα σκέπτεται. Ο πρόεδρος συνήθιζε να αναφέρει την σχέση του με τον Ερντογάν ως «ειδική φιλία». Επίσης είναι υπέρμαχος της τουρκικής ένταξης στην ΕΕ.

«Το μόνο που μπορεί να λεχθεί για την υποδειγματική σχέση του Ομπάμα με την Τουρκία είναι ότι η Τουρκία έχει μια στρατηγική θέση και μεγάλες και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και επίσης στο έδαφός της υπάρχουν Νατοϊκές βάσεις. Αυτοί οι παράγοντες επιβάλουν να υπάρχει μια μη εχθρική Τουρκία», καταλήγει.

Erdogan's Turkey is a dubious ally

http://sputniknews.com/politics/20151204/1031249506/turkey-erdogan-nato-enemy-isis.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: