Αυτά είναι τα 10 πρόσωπα που έψαξαν οι Έλληνες στο Google




Στο ετήσιο Year in Search 2015 της Google o χρήστης του Διαδικτύου μπορεί να βρει τις κορυφαίες αναζητήσεις που έχουν κάνει οι Έλληνες για τη χρονιά που φεύγει.

Οι ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις στην Ελλάδα περιλαμβάνουν μία πληθώρα θεμάτων: από πολιτική (εκλογές 2015, δημοψήφισμα), αθλητικά γεγονότα (ευρωμπάσκετ 2015), μέχρι μουσική (Eurovision 2015) και ταινίες (Fifty Shades of Grey).

Το People, σε συνεργασία με την Google, παρουσιάζει τα 10 πρόσωπα που έψαξαν οι Έλληνες το 2015. Στη λίστα αυτή φιγουράρουν: Τέσσερις Βρετανοί, τέσσερις Αμερικανοί, ένας Έλληνας και ένας Βούλγαρος. Από τους 10, οι 5 είναι νεκροί.

  1. Dakota Johnson

Με μια πρώτη ανάγνωση, αυτή η πρωτιά μοιάζει με έκπληξη πρώτου μεγέθους. Με μια δεύτερη, αν σκεφτούμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολυαναμενόμενο ‒και όχι και τόσο τολμηρό τελικά‒ Fifty Shades of Grey, τότε έχουμε και την εξήγηση.

  1. Christopher Lee

Ο θάνατος του εμβληματικού Βρετανού ηθοποιού (07/06/2015) προφανώς και κέντρισε το ενδιαφέρον. Και αν οι παλιοί τον θυμούνται ως Κόμη Δράκουλα, οι νέοι τον γνώρισαν ως Saruman στις τριλογίες των The Lord of the Rings και The Hobbit, όπως επίσης και ως Count Dooku στα δύο τελευταία φιλμ του Star Wars prequel trilogy.

  1. Stephen Hawking

Όχι, οι Έλληνες δεν προσπάθησαν ξαφνικά να λύσουν τα μυστήρια του σύμπαντος. Η απάντηση στην ερώτηση «τι κάνει ένας από τους πιο σημαντικούς επιστήμονες στην τρίτη θέση της λίστας;» έχει μια απλή εξήγηση, της τάξης των τεσσάρων λέξεων. The Theory of Everything. Η ταινία για τη ζωή του Βρετανού επιστήμονα όχι μόνο σάρωσε στο box office, αλλά ήταν υποψήφια για 5 Όσκαρ κερδίζοντας τελικά αυτό του Α’ Ανδρικού Ρόλου.

  1. Dimitar Berbatov

Ο Βούλγαρος κρατούσε επί επταετία το ρεκόρ της ακριβότερης μετεγγραφής του κολοσσού που ονομάζεται Manchester United (37 εκατ. ευρώ). Κι ενώ τα βρετανικά media θεωρούσαν σίγουρο πως θα υπογράψει στην Aston Villa, ήρθε ο ΠΑΟΚ και πραγματοποίησε μια μετεγγραφή που έκανε την Ευρώπη να απορεί και το Βούλγαρο μάγο να ενισχύει τους λογαριασμούς του με 2 εκατ. ευρώ (για συμβόλαιο ενός χρόνου). Άρα, ορθώς τον έψαξαν.

  1. Robbie Williams

«Μήπως τον μπέρδεψαν με τον Robin;» ήταν η αρχική απορία. Τελικά όχι. Στην πολυδιαφημισμένη και παρθενική εμφάνιση του Βρετανού perfomer, στη σκηνή του Terra Vibe, βρέθηκαν 30.000 κόσμου, που τον αποθέωσαν.

  1. Demis Roussos

Ο θάνατος του ξεχωριστού καλλιτέχνη (25/01/2015), που είχε πουλήσει πάνω από 60 εκατ. δίσκους παγκοσμίως, συγκίνησε τους Έλληνες. Έγινε γνωστός με τους Aphrodite’s Child και στη συνέχεια ακολούθησε διεθνή σόλο καριέρα και αγαπήθηκε ιδιαίτερα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

  1. Lamar Odom

Οι λάτρεις του NBA τον γνώριζαν για τις επιδόσεις του στο παρκέ με τη φανέλα των Los Angeles Lakers, όπου και κατέκτησε δύο «δαχτυλίδια» πρωταθλητή. Οι γνώστες της showbiz τον γνώριζαν εξαιτίας του γάμου του με την Khloe Kardashian. Στη λίστα αυτή δεν θα περιλαμβανόταν ποτέ βέβαια, εάν δεν τον έβρισκαν σε κώμα, μέσα σε έναν οίκο ανοχής, μετά από κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά για εκείνον.

  1. Bruce Jenner

Ο πρώην Ολυμπιονίκης έγινε ευρύτερα γνωστός αφού ήταν ο «πατριάρχης» της οικογένειας Kardashian. Η απόφασή του να γίνει γυναίκα και η αποκάλυψη του νέου του εαυτού, ως Caitlyn Jenner, μονοπώλησε το καλοκαίρι του 2015, μετατρέποντάς τον σε σύμβολο της LGBT κοινότητας.

  1. BB King

Με τα σόλο του στη «Lussile» (έτσι είχε βαφτίσει τη μαύρη Gibson κιθάρα του) ο «βασιλιάς των μπλουζ» κατάφερε όχι απλά να μείνει στην ιστορία ως κορυφαίος μουσικός, αλλά και να δώσει νέους μουσικούς δρόμους στην μπλουζ και την τζαζ. Πέθανε στις 14 Μαΐου του 2015.

  1. Alan Touring

Περίπτωση παρόμοια με αυτή του Stephen Hawking. Χρειάστηκε να γίνει ταινία η ζωή του (Imitation Game) για να γνωρίσουμε καλύτερα τον «πατέρα των ηλεκτρονικών υπολογιστών», του οποίου η συμβολή ήταν καθοριστική στη νίκη των συμμάχων στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματα της άτρωτης –μέχρι τότε– μηχανής των Ναζιστών, Enigma. Η προσφορά του δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα. Αυτοκτόνησε το 1954.

ΠΗΓΗ: www.peoplegreece.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: