7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας




To 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας που ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή (έως Κυριακή) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Mεταξύ άλλων  συμμετέχει – η Περιφέρεια Αττικής. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο θεσμό στον τομέα της μελισσοκομίας με τη συμμετοχή 150 μικρο-παραγωγών από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, με χιλιάδες επισκέπτες και περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις πολιτισμού και επαναφοράς παραδοσιακών τρόπων παραγωγής και δημιουργίας, οι οποίοι αποτελούν παρακαταθήκη για τη διάσωση της ιστορίας και της κληρονομιάς που σχετίζεται με τη φύση στη χώρα μας.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού, κυρίως των μικρών παραγωγών, και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης. Στη διάρκεια του θα πραγματοποιηθεί το 5ο Πανελλήνιο Μελισσοκομικό Συνέδριο, γευσιγνωσίες μελιού και γαστρονομικές παρουσιάσεις με ελληνικό μέλι.

Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν μέλι, από τους ίδιους τους παραγωγούς που παράγουν αγνό – ποιοτικό μέλι, από διάφορες περιοχές όπως Βυτίνα, Κρήτη, Πιερία, Μεσσηνία, Ηλεία, Ροδόπη, Ικαρία, Κάρπαθο, Κέα, Λήμνο, Λέσβο, Τήνο, Ιωάννινα.

 

Κ.Ρ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: