11 μονάδες μπροστά ο Βαγγέλης από τον Κυριάκο, αλλά φαίνεται να μειώνεται η διαφορά




Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα από τις εκλογές στη ΝΔ ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, μέλος της ΚΕΦΕ του κόμματος. Επί 1062 εκλογικών τμημάτων προκύπτουν τα εξής ποσοστά:

•Μεϊμαράκης: 39,51%
•Μητσοτάκης: 28,27%
•Τζιτζικώστας: 21,15%
•Γεωργιάδης: 11,07%

Πάντως πηγές στη Ν.Δ., δεν απέκλειαν να μειωθεί η διαφορά:

Τα τμήματα που δεν έχουν αποτελέσματα είναι κυρίως από την Αττική και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε που θα «κλείσει» η ψαλίδα των δύο πρώτων. Από το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη εκφράζεται η εκτίμηση ότι θα είναι κοντά στις 10 μονάδες ενώ ο Αδ. Γεωργιάδης που δήλωσε ότι θα τον στηρίξει, θα πάρει ένα ποσοστό κοντά στο 12%.

Πάντως, το γεγονός ότι οι κάλπες έκλεισαν το βράδυ της Κυριακής και απόγευμα Δευτέρας περί τις 19:00 επίσημα διασταυρωμένα είναι τα αποτελέσματα μόλις στο 46% των ψηφιστάντων (ούτε καν στο 50%) δείχνει ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για τα αποτελέσματα στο 100%. Με σημαντική καθυστέρηση μίας ημέρας από το κλείσιμο των 1.200 καλπών που στήθηκαν ανά την ελληνική επικράτεια, η ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή) ανακοίνωσε, το βράδυ της Δευτέρας, τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα από την ψηφοφορία της 20ής Δεκεμβρίου, γεγονός που προκαλεί αλγεινή εντύπωση.

Ο Ι. Τραγάκης δήλωσε ότι αύριο Τρίτη θα υπογραφεί επισήμως το έγγραφο με τα τελικά αποτελέσματα καθώς υπήρχαν ακόμη πολλά εκλογικά κέντρα που δεν είχαν δώσει πλήρη στοιχεία.

Παράλληλα, διέρρευσαν αποτελέσματα σε εκλογικά κέντρα του εξωτερικού (Λονδίνο, Βρυξέλλες), όπως και του εσωτερικού (Σέρρες).

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, Νέα δεδομένα που κάνουν ακόμη πιο αμφίρροπη τη μονομαχία του δεύτερου γύρου για την ανάδειξη νέου αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία δημιουργούν αφενός η επισημοποίηση της στήριξης που παράσχει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Άδωνις Γεωργιάδη, και αφετέρου οι πληροφορίες που θέλουν την απόσταση που χώρισε στον πρώτο γύρο τον προπορευόμενο Ευάγγελο Μεϊμαράκη μπορεί να αποδειχθεί, εν τέλει, μονοψήφια.

Ειδικότερα, με την παραδοχή ότι στα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, χωρίς να είναι τελικά, δεν είχαν ενσωματωθεί στοιχεία από κάλπες της Αττικής και ειδικότερα της Β΄ Αθήνας, παρατηρητές της Συγγρού υπολόγιζαν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα ξεπεράσει το 30%, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης δεν θα ξεπεράσει το 40%. Ορισμένοι, μάλιστα, επικαλούμενοι τη θέση που έλαβε ο κ. Γεωργιάδης συνήγαγαν το συμπέρασμα ότι οι δύο μονομάχοι μπαίνουν στην καινούργια κούρσα της 10ης Ιανουαρίου από την ίδια αφετηρία.

Αρκετοί, πάντως, ήταν εκείνοι που εξέφραζαν την απορία για την τεράστια καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην ανακοίνωση των αναλυτικών αποτελεσμάτων. Πολύ περισσότερο που ενώ αρχικά η δικαιολογία ήταν ότι δεν είχαν φθάσει εγκαίρως φαξ από απομακρυσμένες (;) περιοχές, απεδείχθη τελικά ότι τα στοιχεία που έλειπαν προερχόταν από τμήματα του λεκανοπεδίου Αττικής, στο οποίο ο κ. Μεϊμαράκης κατέγραφε υψηλότερο ποσοστό από τον πανελλαδικό μέσο όρο.

http://mignatiou.com/2015/12/perimenoun-ta-episima-apotelesmata-i-dio-monomachi-tis-nd/

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: