Βρετανικά Βραβεία Μόδας με διάκριση της Μαίρης Κατράντζου




Ο Καρλ Λάγκερφελντ, ο Τζ. Γ. Άντερσον και ο οίκος Έρντεμ ήταν οι μεγάλοι νικητές των φετινών βραβείων Μόδας της Μεγάλης Βρετανίας για το 2015.

H Μαίρη Κατράντζου, η 32χρονη Ελληνίδα σχεδιάστρια που κέρδισε τις προτιμήσεις διάσημων γυναικών και σταρ του Χόλιγουντ, κατέκτησε τα φετινά «British Fashion Awards». Συγκεκριμένα, της απονεμήθηκε το βραβείο «New Establishment Designer».

Η σχεδιάστρια είναι γνωστή στον χώρο της μόδας ως η «βασίλισσα των prints», καθώς ήταν η πρώτη που εφάρμοσε αυτή την καινοτομία, παρουσιάζοντας ρούχα με έντονα χρωματιστά σε ολόκληρη την επιφάνειά τους. «Όταν ξεκίνησα, τα prints στον χώρο της μόδας ήταν συγκεκριμένα. Οι άνθρωποι φορούσαν floral ή γεωμετρικά σχήματα, αλλά δεν συνήθιζαν να “φορούν” ένα μπουκάλι άρωμα, για παράδειγμα», ανέφερε.

Την παράσταση έκλεψε η νίκη του Άντερσον ως ο σχεδιαστής της χρονιάς τόσο στα ανδρικά όσα και στα γυναικεία ρούχα.

Ο Καρλ Λάγκερφελντ, φεύγοντας πήρε μαζί του στο σπίτι το Outstanding Achievement βραβείο, για την εδώ και δεκαετίες προσφορά του στη βιομηχανία της μόδας, ενώ ο Ερντέμ Μοράλιογλου τιμήθηκε με το βραβείο του Ιδρυτή Σχεδιαστή για τον ομώνυμο οίκο.

Από την άλλη η Lady Gaga πήρε για λογαριασμό του στενού της φίλου Τομ Φορντ «Red Carpet», ενώ ο Ολιβιέρ Ρουστέινγκ παρέλαβε για τη στενή του φίλη Ζουρντάν Νταμ το βραβείο «Μοντέλο της Χρονιάς».

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: