Μεϊμαράκης στον Τζιτζικώστα: Οφείλεις να παραιτηθείς




Κύκλοι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ανέφεραν τα εξής για όσα συμβαίνουν στη ΝΔ:

«1. Τελικά η δήλωση του κ. Σαμαρά επιβεβαιώνει όσα υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης: Ότι δηλαδή, ο ίδιος και οι συνεργάτες του είχαν συνεργαστεί και γνώριζαν την εταιρεία που ανέλαβε την εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία. Η συνεργασία μάλιστα με συμβάσεις τέτοιου επιπέδου, εθεωρείτο εγγύηση για τη λειτουργία της εταιρείας.

Επομένως, γιατί ανάγει σε μείζον πολιτικό θέμα ένα τεχνικό ζήτημα από μια εταιρεία, που αποδέχεται και γνώριζε τις δυνατότητές της και με δήλωσή του, που γίνεται πρωτοσέλιδο, ζητά την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη;

2. Όσον αφορά στην επιστολή που δημοσιοποίησε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον κ. Μητσοτάκη είχε επισημανθεί ότι αρμόδια είναι η ΚΕΦΕ και είναι απορίας άξιον, γιατί τα όσα αναφέρει στην επιστολή του δεν τα ανέδειξε εκεί όπου μετέχουν οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων υποψηφίων, αλλά ούτε συμφώνησε με τον εκπρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη που είχε αναπτύξει ανάλογες επισημάνσεις (υπάρχουν πρακτικά).

3. Ο κ. Τζιτζικώστας οφείλει να παραιτηθεί για πολλούς, διαχειριστικούς και εκτελεστικούς λόγους, στους οποίους θα επανέλθουμε. Άλλωστε, αφού ισχυρίζεται πως θα κερδίσει, γιατί δεν παραιτείται από τώρα; Και επειδή ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει τη χυδαία προσωπική επίθεση στον κ. Μεϊμαράκη, χαρακτηρίζοντάς τον «κρυπτόμενο», ο κ. Μεϊμαράκης τον καλεί σε δημόσιο διάλογο όποτε θέλει.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει την ομόφωνη στήριξη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και έχει την εμπιστοσύνη του 28% των πολιτών στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Μαθήματα ήθους από τον κ. Τζιτζικώστα και τους κοινοβουλευτικούς του υπαρχηγούς δεν δεχόμαστε.

4.Όσον αφορά στον κ. Βορίδη: Οι απόψεις του κ. Μεϊμαράκη ουδέποτε συνέπεσαν με τις αντιλήψεις, τη συμπεριφορά και το ήθος του κ. Βορίδη».

— Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ, όπου έγινε μία πρώτη αποτίμηση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στη διαδικασία εκλογής προέδρου. Η ΚΕΦΕ αποφάσισε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες εξεύρεσης νέας εταιρείας που θα αναλάβει το έργο, με στόχο, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου.

Ν. Αρμένης, ΑΘΗΝΑ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:’Ολοι εναντίον όλων στη Ν.Δ.: Αγριος πόλεμος Μεϊμαράκη και με Σαμαρά, εκλογές στις 13/12;

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και να οριστεί μεταβατικός εξέφρασε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σχετικά με την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών, επισημαίνοντας ότι δεν αποχωρεί από τη διαδικασία. Ακόμη, πρόσθεσε, πως θα ζητήσει από τον γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος, Γιάννη Πλακιωτάκη, να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ, όπου έγινε μία πρώτη αποτίμηση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στη διαδικασία εκλογής προέδρου. Η ΚΕΦΕ αποφάσισε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες εξεύρεσης νέας εταιρείας που θα αναλάβει το έργο, με στόχο, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, άνοιξε πόλεμος μεταξύ του κ. Μεϊμαράκη και του κ. Σαμαρά με αφορμή τις ευθύνες για το φιάσκο των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία. Οι δηλώσεις που έκανε ο μεταβατικός ο μεταβατικός πρόεδρος, ο οποίος είχε διοριστεί από τον πρώην πρωθυπουργό, άναψαν τα αίματα και πλέον στη Νέα Δημοκρατία όλοι είναι εναντίον όλων.

Απολογήθηκε… με αιχμές, αποκαλύψεις και σαφέστατα μηνύματα προς κάθε κυβέρνηση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος σήμερα το πρωί προσερχόμενος στη Συγγρού, έσπασε τη σιωπή του και μίλησε για όλους και για όλα αποκαλύπτοντας όλο το παρασκήνιο, κατά την προσωπική του εκτίμηση, που οδήγησε στο φιάσκο της εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ.

Ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και να οριστεί μεταβατικός, σχετικά με την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών, επισημαίνοντας ότι δεν αποχωρεί από τη διαδικασία. Ακόμη, πρόσθεσε, πως θα ζητήσει από τον γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος, Γιάννη Πλακιωτάκη, να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

«Το θέμα ήταν απολύτως τεχνικό, δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και τόνισε:

“Την ώρα που το καράβι πάει να βυθιστεί, αντί να το σώσουμε, αυτοί κάνουν επιθέσεις και ζητούν και την παραίτησή μου; «Και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία, γιατί λοιπόν εκπλήσσονται όλοι;», ανέφερε και σημείωσε:

“Τόσο θράσος σήμερα να λένε ότι έφταιγα εγώ, μάλλον έφταιγα γιατί τους εμπιστεύτηκα”.

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί, εάν παραιτηθεί από περιφερειάρχης ο Απόστολος Τζιτζικώστας και από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε ως μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες την χθεσινή, «εκκωφαντική» σιωπή του.

«Σε αυτή τη διαδικασία προσήλθα με σεβασμό στους συνυποψηφίους μου και στη διαδικασία και γι’ αυτό δεν έκανα και πολλές εμφανίσεις. Δεν απάντηση πολλές φορές και σε διάφορες προκλήσεις προσωπικές που δέχθηκα», είπε και πρόσθεσε: «Χθες δεν μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες. Ενώ είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι, οι συνάδελφοι βρήκαν το θέμα της τεχνικής βλάβης, ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης, ενώ και οι ίδιοι γνώριζαν τα πάντα».

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η απάντηση: Με αφορμή τις κατηγορίες Μεϊμαράκη, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά αναφέρουν τα εξής :

«Ο λαός της ΝΔ ένιωσε χθες πρωτοφανή προσβολή και απογοήτευση. Όσοι έχουν ευθύνες για ό,τι συνέβη οφείλουν να τις αναλάβουν και όχι να τις μεταθέτουν αλλού. Ο Αντώνης Σαμαράς καμία απολύτως εμπλοκή δεν έχει σε όλα αυτά. Κάνουν λάθος όσοι προσπαθούν να τον εμπλέξουν με κουτοπονηριές, ανοησίες και ψέματα. Τι εξυπηρετούν; Γιατί το κάνουν; Γιατί εμπλέκουν τον Αντώνη Σαμαρά με μια εταιρεία πληροφορικής που συνεργάζεται με τη ΝΔ ήδη από την εποχή που ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν γραμματέας του κόμματος; Τι εξυπηρετεί η εμπλοκή και συνεργατών του κ. Σαμαρά οι οποίοι δεν είχαν ποτέ την παραμικρή σχέση με αυτή την εταιρεία; Τι εξυπηρετούν όλα αυτά τα ψέματα; Όμως, αυτή τη στιγμή προέχει η ενότητα του κόμματος και η ομαλή ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών. Να μην ξεχνάει κανείς, ότι ο αντίπαλος είναι αλλού».

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Πρωτοβουλία για εκτόνωση της κατάστασης ανέλαβε ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τζιτζικώστας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους κκ Γεωργιάδη και Μητσοτάκη και τους ζήτησε να συναντηθούν και οι τέσσερις υποψήφιοι για να πέσουν οι τόνοι και να επικρατήσει κλίμα ενότητας.

Τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Γεωργιάδης απάντησαν πως θα τοποθετηθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί δυνατή η τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μεϊμαράκη.

http://mignatiou.com/2015/11/prospathia-apostatheropiisis-tis-nd-vlepi-i-sofia-voultepsi-sto-fiasko-ton-eklogon/

http://mignatiou.com/2015/11/samaras-kata-meimaraki-mi-metathetis-efthines/

http://mignatiou.com/2015/11/vomva-kaklamani-apo-tin-paraskevi-ixeran-pos-de-tha-ginoun-ekloges/

http://mignatiou.com/2015/11/parelthon-apo-tin-kefe-tis-nd-ekprosopos-tis-plevras-tzitzikosta/

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Χαμός στη ΝΔ: Τα παράτησε ο Μεϊμαράκης, ζήτησε την παραίτηση Τζιτζικώστα

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εξαπολύοντας επίθεση κατά των συνυποψηφίων του αλλά και στελεχών του κόμματος για τη στάση που κράτησαν το τελευταίο 24ωρο.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε πως θα καλέσει τον γραμματέα της ΚΟ του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη και θα του ζητήσει να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για να υπάρξει μεταβατικός πρόεδρος, ενώ ζήτησε και την άμεση προσφυγή στις κάλπες. Κάλεσε παράλληλα και τους συνυποψηφίους του να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

Ήδη οι κ.κ. Γεωργιάδης και Μητσοτάκης υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας μέσω κύκλων του χαρακτηρίζει προσχηματική την απόφαση του κ. Μεϊμαράκη και ξεκαθαρίζει πως δεν θα παραιτηθεί από την Περιφέρεια.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως ανέλαβε τα καθήκοντα του μεταβατικού προέδρου σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Όπως είπε στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου προσήλθε με σεβασμό στους συνυποψηφίους του και στη διαδικασία γι αυτό και δεν απάντησε και σε προκλήσεις που δέχτηκε. «Χθες δεν μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν πως η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες τους οποίους πληγώσαμε. Και ενώ είμαστε όλοι μαζί στη ΝΔ στο ίδιο καράβι και ενώ θα έπρεπε να βρούμε αμέσως τον τρόπο που όλοι μαζί θα βρίσκαμε να προχωρήσουμε μπροστά, μερικοί συνάδερφοι βρήκαν αυτή την τεχνική βλάβη ως πεδίο προσωπικής επίθεσης ενώ και οι ίδιοι βρίσκονταν στην ΚΕΦΕ και γνώριζαν εξ ολοκλήρου τα πάντα».

Υποστήριξε πως το θέμα ήταν απολύτως τεχνικό και δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί. «’Ολοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρία, το βρίσκω πολύ υποκριτικό να δείχνουν χθες ότι δεν γννώριζαν και να ζητούν την παραίτηση του προέδρου, ο οποίος με τα τεχνικά ζητήματα δεν είχε σχέση». Άφησεάφησε αιχμές κατά του γραμματέα του κόμματος, του γενικού διευθυντή και του υπεύθυνου Μηχανοργάνωσης και επεσήμανε πως υπουργοί της κυβέρνησης γνώριζαν την εταιρία.

«Ακουσα τον κ. Βορίδη να λέει πως θα πρέπει να ζητήσω μία συγγνώμη, ήταν υπουργός της κυβέρνησης και την ήξερε την εταιρία και είχε και δικηγορικές σχέσεις μαζί της και πρέπει να πω πως οι άρτι αφιχθέντες πρέπει να σέβονται την προσφορά όλων εκείνων που 41 χρόνια έχουν δώσει τη ζωή τους στο κόμμα για να τους υποδεχθεί». Μάλιστα, ανέφερε πως και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη του για την εταιρία. « Αντί να δούμε πώς θα σώσουμε το καράβι, αυτοί γίνονται πολύ μικροί και βάζουν πεδίο αντιπαράθεσης και ζητούν την παραίτησή μου;» διερωτήθηκε.

Ο κ. Μειμαράκης, υποστήριξε πως η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου δεν τον συγκίνησε ποτέ. « Είπα να την παραδώσω και τον Αύγουστο και κανείς δεν ήθελε» είπε χαρακτηριστικά. «Εγώ είμαι έτοιμος να παραδώσω την καρέκλα του μεταβατικού, θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν παραιτούμαι από τη διαδικασία που ξεκίνησε και κανείς να μην διαννοηθεί να τη σταματήσει, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου μου προκαλούσε προβλήματα» είπε.

«Εγώ θα ζητήσω από τον κ. Πλακιωτάκη, ή αν θελουν κάποιον άλλο να γίνει ο μεταβατικός Πρόεδρος από σήμερα και να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία η οποία θα πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατόν» ξεκαθάρισε τέλος, και κάλεσε τον κ. Πλακιωτάκη να του παραδώσει την καρέκλα από τώρα: «Εγώ δεν είμαι γατζωμένος στην καρέκλα» κατέληξε.

Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Απόστολου Τζιτζικώστα από τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ζήτησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ανέφεραν κύκλοι του κ. Τζιτζικώστα.

Όπως ανέφεραν, «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καμιά σχέση με το χθεσινό φιάσκο. Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της Ν.Δ. (Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης) είναι διορισμένοι στις θέσεις που κατέχουν, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας εκλεγμένος. Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη, μετά το χθεσινό φιάσκο και δεν την είχε ζητήσει τις προηγούμενες πενήντα μέρες. Επίσης, οι πολίτες καταλογίζουν ευθύνες στον κ. Μεϊμαράκη για το φιάσκο».

Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: