Βαλς: “Δεν αποκλείουμε καμία υπόθεση για την πτώση του ρωσικού Airbus”




Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι δεν πρέπει να “αποκλείουμε καμία υπόθεση” αναφορικά με τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά την περασμένη εβδομάδα.

“Δεν θα πρέπει να αποκλείουμε καμία υπόθεση αλλά, φυσικά, η υπόθεση βομβιστικής επίθεσης λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη”, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του.

Χθες Σάββατο, η Αίγυπτος επέμεινε στην υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης που οδήγησε στη συντριβή το ρωσικό αεροσκάφος και την οποία, σύμφωνα με την εκδοχή αυτή, πραγματοποίησαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Βρετανία και ΗΠΑ αναφέρονται ανοιχτά στο σενάριο τοποθέτησης βόμβας στο αεροσκάφος της ρωσικής εταιρείας Metrojet, το οποίο είχε αναχωρήσει από το αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ με προορισμό την Αγία Πετρούπολη.\

Η Ρωσία, η οποία φαίνεται να υιοθετεί αυτή την υπόθεση, ανέστειλε τις πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών της στην Αίγυπτο.

“Είμαστε αντιμέτωποι με μία νέα απειλή τεραστίων διαστάσεων. Αντιμετωπίζουμε έναν εξωτερικό εχθρό και έναν εσωτερικό εχθρό, δίκτυα που σίγουρα βρίσκονται στη Συρία και στο Ιράκ και καθημερινά οι μυστικές μας υπηρεσίες συλλαμβάνουν, ανακρίνουν άτομα που μπορεί να συνιστούν κίνδυνο”, είπε ο Βαλς, σχολιάζοντας την απειλή των τζιχαντιστών.

Γαλλικό Πρακτορείο, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Παρίσι, Γαλλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: