Το ροκ συγκρότημα Eagles of Death Metal




Έκαναν το ντεμπούτο τους με το άλμπουμ The Desert Sessions. Συνεργάστηκαν με καλλιτέχνες όπως οι Brant Bjork, PJ Harvey, Jeordie White, Dave Catching, Nick Oliveri και Mark Lanegan. 
Οι Αετοί του Death Metal, παρά το όνομα τους, δεν παίζουν καν death metal.Όταν ο «διάβολος» Jesse και ο «ζόμπι ζέμπρα» Josh έπαιζαν ένα τραγούδι του πολωνικού γκρουπ «Vader» συνέκριναν τους ήχους, ιδίως την κιθάρα και απέδωσαν στη δική τους μουσική χαρακτηριστικά της «death metal».  Η μουσική τους έχει «ντύσει» αμέτρητες τηλεοπτικές διαφημίσεις εταιριών από τη Nissan, τη Microsoft και τα εστιατόρια Wendys μέχρι το σαμπουάν Head and Soulders.

O 43χρονος Jesse Hughes και ο 42χρονος Josh Homme ίδρυσαν το ροκ συγκρότημα Eagles of Death Metal στο Παλμ Ντέζερτ της Καλιφόρνιας το 1998. Πρωτοεμφανίστηκαν στο «συλλογικό» άλμπουμ The Desert Sessions.Jesse και Josh είναι τα δύο μόνιμα μέλη της μπάντας αν και ο Homme σπάνια εμφανίζεται live- τον βαραίνουν υποχρεώσεις, καθώς μοιράζεται ανάμεσα σε δύο μουσικά συγκροτήματα. Ο Hughes είναι αυτός που αποθεώνεται από το κοινό και είναι γνωστός για την ενθουσιώδη, αμφίδρομη επικοινωνία του με τον κόσμο.

Κάτω από τις φτερούγες των Eagles of Death Metal παίζει ένα μεγάλο εύρος μουσικών συμμετέχοντας σε άλμπουμ και σε συναυλίες, χρησιμοποιώντας χιουμοριστικά ψευδώνυμα. Όπως Ζόμπι Ζέμπρα, Κάρλο φον Σέξχρορν (τα οποία ανήκουν στον Homme)ή το πιο λιτό «ο διάβολος» που χρησιμοποιεί ο Hughes κι άλλα ευφάνταστα.

Το πέμπτο τους άλμπουμ Zipper Down κυκλοφόρησε στις αρχές Οκτωβρίου του 2015. Από εκεί και το «Complexity» . Η συναυλία τους στο Μπατακλάν ήταν sold out.

*Τη  στιγμή που ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν, χθες βράδυ στο Παρίσι, στη σκηνή βρισκόταν το ροκ συγκρότημα από την Καλιφόρνια Eagles of Death Metal. Τόσο ο Josh Hughes όσο και άλλα μέλη του γκρουπ κατάφεραν να διαφύγουν από τα παρασκήνια. Υπάρχουν, ωστόσο, αναφορές ότι αγνοείται μέλος  της ομάδας του συγκροτήματος.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: