Η ‘Ελενα Ακρίτα παρουσίασε το μυθιστόρημα της “Φόνος 5 αστέρων”




Το πρώτο της μυθιστόρημα, τον ″Φόνο 5 αστέρων″ (εκδόσεις Διόπτρα) παρουσίασε σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης, η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα.

Στο βιβλίο, ο μεγιστάνας του τουρισμού Γιάννος Ασλάνογλου, βρίσκεται νεκρός, στην έπαυλη του στη Φιλοθέη. Η κόρη του και κληρονόμος του, Σόνια και η κολλητή της φίλη, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, Ελσινόρη, προσπαθούν να εξιχνιάσουν τον φόνο του και έχουν προθεσμία μόνο 24 ώρες, πριν ξαναχτυπήσει ο δολοφόνος.

Για μια πρεμιέρα ″ψυχής και χαράς″ για την ίδια, έκανε λόγο η Έλενα Ακρίτα, απευθυνόμενη στο πολυπληθές ακροατήριο. Πρόσθεσε, δε, ότι επέλεξε να παρουσιαστεί το βιβλίο για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, γιατί ήθελε το γούρι της Θεσσαλονικιάς μητέρας της, αλλά και της πόλης.

Αναζητώντας οδό διαφυγής από την κρίση η Έλενα Ακρίτα ξεκίνησε να σπουδάζει Κοινωνιολογία και Εγκληματολογία σε πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας και η μελέτη της ανθρώπινης προσωπικότητας, όπως είπε, την έβαλε σε μονοπάτια που την οδήγησαν στην συγγραφή του βιβλίου.

Η συγγραφέας εξομολογήθηκε ότι οι ήρωες του βιβλίου είναι άνθρωποι που γνωρίζει και τους ζει, ενώ πέρα από το σασπένς τον ρυθμό και την κορύφωση που είναι χαρακτηριστικά του αστυνομικού μυθιστορήματος, προσπάθησε να είναι πολυδιάστατο το ψυχογράφημα των ηρώων της, να μην είναι χωρισμένοι στους καλούς και τους κακούς.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: