Το μήνυμα Νταβούτογλου στον Ακιντζί: “Μητέρα Πατρίδα” η Τουρκία




Το βασικό είναι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό να καταλήξουν σε μια συμφωνία η οποία να διασφαλίσει το ισότιμο καθεστώς των Τουρκοκυπρίων, αναφέρει ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου στο μήνυμα του προς τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για την 32η επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός αναφέρει ότι στους εορτασμούς στα κατεχόμενα την Τουρκία εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τουγρούλ Τουρκές και σημειώνει πως “οι Τ/Κ συνεχίζουν με θάρρος τον αγώνα τους για πραγματική ελευθερία απέναντι στις αδικίες τις οποίες έμειναν εκτεθειμένοι. Διασφάλισαν τα αμετάκλητα δικαιώματά τους, δίνοντας ζωή στην `ΤΔΒΚ` και αποτελούν μια πηγή περηφάνειας για όλο το τουρκικό έθνος”.

Σύμφωνα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει έντονα τα βήματα των Τ/Κ για ένα πιο ευτυχισμένο και εύπορο μέλλον.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η ανάπτυξη του ψευδοκράτους μέσα σε σταθερότητα είναι μια από τις προτεραιότητες της Τουρκίας “ως μητέρας πατρίδας”.

“Ο τ/κ ‘λαός’ απέδειξε πολλές φορές την θέλησή του για μια δίκαιη και μόνιμη λύση στην Κύπρο και ήταν πάντοτε ένα βήμα μπροστά από τους συνομιλητές τους. Είναι βασικό οι διαπραγματεύσεις να καταλήξουν σε μια συμφωνία, η οποία θα διασφαλίσει τη σύνδεση με τη διεθνή κοινότητα, δίνοντας εγγυήσεις για ισότιμο καθεστώς των Τ/Κ. Η μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια δύναμη Τουρκία θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους αδελφούς της στο νησί ώστε να διασφαλιστούν τα νομικά δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τ/Κ”, σημείωσε ο κ. Νταβούτογλου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: